Aviseringar
Rensa alla

Hoppa av gymnasiet men fortsätta utbilda mig till målare


Ämnesstartare

jag är så sjukt skoltrött så jag vet inte vad jag gör snart.. har varit duktig i skolan innan men nu orkar jag bara inte mer. har en extremt dålig relation till min mamma som nästan tar livet av oss båda och troligen kommer göra så mina föräldrar slutar i skillsmässa. jag måste bli självständig helt enkelt! vill hoppa av skolan och börja jobba som målarlärling på fulltid så kan jag flytta hemifrån och alla överlever.

någon som hoppat av eller känner någon som gjort de som kan dela med sig av erfarenheten och råd hur jag bör göra? skulle jag stanna i skolan så kommer jag få kämpa som en tok för att hålla min närvaro på rätt sida gränsen. jag vill bara inte gå dit..


   
Citera
blum
 blum

Dålig idé! Härda ut istället, tiden går fort. Jag ville också hoppa av när jag kände sådär, istället fick jag gå på halvtid så jag läste tvåan på två år. Visst var det drygt att behöva gå ett år extra, men nu tar jag studenten om några månader bara och det känns skitbra att ha klarat sig igenom det här!
Tror inte det är så vanligt att man vill jobba med samma sak hela livet heller, hur ska du göra när du kommer på att du vill bli nått annat än målare och du inte har någon gymnasieutbildning?

Livet blir inte bättre bara för att man jobbar istället för att plugga. På flera sätt är det softare att plugga, så länge man gör det man ska i tid. Satsa på skolan nu istället, jobba kommer du ändå behöva göra resten av livet.


   
SvaraCitera

Kan du inte bli sjukskriven så du iaf kan strunta i närvaron och bara fokusera på att klara ämnena? Det är ju nästan den som är den stressigaste, tyckte jag.


   
SvaraCitera