Aviseringar
Rensa alla

Hur är ett bra café?


Ämnesstartare

Hur ska ett café vara för att vara bra? Vad ska serveras? Vilka tider ska det vara öppet? Vad ska finnas där? Ska det vara lättillgängligt via bil eller till fots främst? Ska det vara stort eller litet? Vilken atmosfär? Ska det finnas aktiviteter? Osv osv.

Helt enkelt, hur tycker du att det perfekta caféet är? [smile]


   
Citera
Ämnesetiketter

Stängt


   
SvaraCitera

Massa sallader, pajer, smoothies och gröna grejer ska det vara! Chokladgrejer till dessert, men det får gärna finnas raw-alternativ och lchf/sockerfria desserter.


   
SvaraCitera

Ska ej vara för dyrt, då är det bra. En kaffe ska inte kosta 50kr [crazy]


   
SvaraCitera

Zhukuang:

Vad ska serveras?

-bryggkaffe, te, latte och sånt
-stora smörgåsar med mycket innehåll
-sallad
-kanelbullar

Zhukuang:

Vilka tider ska det vara öppet?

eftermiddag och fram till minst 22:00

Zhukuang:

Ska det vara lättillgängligt via bil eller till fots främst?

till fots. gärna i ett mysigt gammalt område.

Zhukuang:

Ska det vara stort eller litet? Vilken atmosfär?

det ska inte vara för litet, men det ska inte vara så otroligt modernt.
-stora mysiga koppar
-SKÖNA soffor och COOLA fotöljer
-bokhylla med gamla böcker och uppslagsverk etc.
Cafét ska vara mysigt och trivsamt. Mycket trä och vitt. TÄNDA LJUS!!!!!

Zhukuang:

Ska det finnas aktiviteter?

sällskapsspel!!!!! fattas på varenda fik


   
SvaraCitera

såhär: http://youth-ocean.tumblr.com/post/39219103085

fast med soffor och fotöljer och sånt


   
SvaraCitera

Det skall enbart serveras riktigt svart kaffe, inget jävla lattefjoll, Bob Dylan's Desire skall spelas hela tiden. Inga barn tillåtna.


   
SvaraCitera

Så länge skiten har anstälda som inte ser ut som något hjärndött jävla offer som svarar VA?!?!?! när man beställer KAFFE så kan resten fan va vad som helst.


   
SvaraCitera

Beror på varför man går dit. Vill man bara gå in i värmen en kall vinterdag för att mysa ska det finnas stora mörka fåtöljer att krypa upp i, svarta/röda/bruna väggar å golv, lagom dunkelt och massa tända smålampor.

Tänk dig någon liten skotsk pub fast med caféinredning typ.


   
SvaraCitera

nubbie:

Tänk dig någon liten skotsk pub fast med caféinredning typ.

jaaaaa låter hur bra som helst


   
SvaraCitera

Lite dunkelt med vackra sammetsstoppning i vinrött, trämöbler och väldigt fylliga och extravaganta efterrätter, gärna mycket chokladigt och kladdigt men också överdrivet och gräddiga och mhhhmmm...

Vackert porslin (gärna med någon nice detalj som typ "spetsstrumpor" i svart till koppar och sånt.

Mysig musik, mycket bluesigt typ. Gärna med en stor uteservering.

Även enklare luncher/middagar (vegetariskt) och sallader, drycker osv typ hemgjorda röror och mycket soppor och auberginelasange.

[love]


   
SvaraCitera
seasaw

jomen, det ska vara trevlig personal sådär, priserna på en okej nivå, enkel inredning med sköna fotöljer och soffor och sängar, det ska finnas rum och utrymme för typ bokcirklar och diverse aktiviteter där ibland och.... och vara öppet dygnet runt..... inget märkvärdigare än så


   
SvaraCitera

Sagitta:

Massa sallader, pajer, smoothies och gröna grejer ska det vara! Chokladgrejer till dessert, men det får gärna finnas raw-alternativ och lchf/sockerfria desserter.

^^:):P


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Okej, om det finns gott kaffe, hembakt fika (till vettigt pris) med bra alternativ för allergiker samt lite lättare matalternativ och någon bokhylla med böcker och tidningar för utlåning samt sällskapsspel och pussel, wifi, bra med plats för att parkera barnvagnar/rullator, barnstolar, fåtöljer, soffor.. skulle det vara bra?

Samt att det var en mysig och lugn atmosfär med en lagom blandning av gammalt och nytt och ganska lättillgängligt både till fots och med bil (finns parkeringsmöjligheter) och att det fanns en liten uteservering på sommaren.

Möjlighet för unga lokala konstnärer att ställa ut sina verk och kanske att det är lite aktiviteter ibland, så som att lokala band/trubadurer spelar, poesi/berättarkväll, tjejkväll, sportkväll eller barnteater/lek/sång/saga en lördagseftermiddag och liknande... skulle det vara lockande?

Med öppettider från lunch och fram till ca kl.21-22 på vardagar och till kring 01-tiden på helger.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Hur mycket anser ni att man bör ta hänsyn till rökare? Om det var totalt rökförbud på uteserveringen, inga askfat och sådant, tror ni att det skulle vara ett plus eller ett minus? Alternativet är att ordna en rökruta på lagom avstånd för röknarna, men inte att det är fritt fram att röka mitt bland borden.


   
SvaraCitera