Aviseringar
Rensa alla

Hur får jag den hjälp jag behöver?


Ämnesstartare

Jag har nu haft problem med ständig hosta i över ett år nu och det börjar verkligen, verkligen gå mig på nerverna. Detta är något som inte bara besvärar mig, utan även irriterar människorna omkring mig.

Har gått till vårdcentralen ett flertal gånger och bland annat fått dosen på min astmamedicin höjd, gjort nya allergitest som visade att jag inte var allergisk mot något, fått höra att det är överkänslighet mot starka dofter, fått en jävla massa hostmedicin utskriven och så vidare. Hostan kvarstår.

Gjorde senast ett nytt lungkapacitetstest. Fick hem ett brevsvar som sa att "det såg bra ut och hoppas att dina luftvägar känns bättre nu". Läkaren som ordnade testet tycks inte verka vilja veta om jag fortfarande hostar, utan tycks bara anta att om jag gör ett lungkapacitetstest och då får höra att min medicin fungerar som den ska, då försvinner min hosta alldeles magiskt. Har upplevt att det blivit på det här viset efter i stort sett alla besök jag har gjort på vårdcentralen.

Det känns nu rätt hopplöst och jag vet verkligen inte vad jag ska göra. Känner verkligen inte för att gå till vårdcentralen igen. Någon som har något tips eller råd om vad jag ska göra för att faktiskt få den hjälp jag behöver?

Arg. [mad]


   
Citera

Gå till vårdcentralen igen och säg hur det ligger till, att den vård du fått ej hjälper osv.


   
SvaraCitera

slem- eller torrhosta?


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

KajsaAnka:

slem- eller torrhosta?

Det varierar. Är jag förkyld, på väg att bli förkyld eller har utsatts för mycket starka dofter eller annat som förvärrar min astma har jag slemhosta. Annars brukar det vara torrhosta. Tror jag i alla fall, brukar inte riktigt tänka på det.


   
SvaraCitera

jaha ..men jag har för mig att de på apoteket har ngn olja man kan andas in. Det borde ju mjuka upp?

egentligen så tycker jag att du ska åka till akuten så fort du känner att mer eller mindre större hostattack är på väg. En sak är ju att de kanske inte kan göra så mycket åt det (för vissa, speciellt astmatiker hostar mer eller mindre hela tiden. fast det är nog de svårare formerna), men de måste ju kunna sätta en diagnos på dig. i alla fall få veta orsaken.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

KajsaAnka:

jaha ..men jag har för mig att de på apoteket har ngn olja man kan andas in. Det borde ju mjuka upp?

Jag tar Bricanyl när jag hostar väldigt mycket, vilket hjälper ett tag. Men jag ska kolla upp det där, behöver kanske något som mjukar upp halsen lite.

KajsaAnka:

egentligen så tycker jag att du ska åka till akuten så fort du känner att mer eller mindre större hostattack är på väg.

Hinner nog sluta hosta efter mindre än halva vägen. Låter lite överdrivet.

KajsaAnka:

En sak är ju att de kanske inte kan göra så mycket åt det (för vissa, speciellt astmatiker hostar mer eller mindre hela tiden. fast det är nog de svårare formerna), men de måste ju kunna sätta en diagnos på dig. i alla fall få veta orsaken.

Ja, jag vet ju i och med att jag har astma att det kanske är något kroniskt. Men jag skulle gärna vilja få en orsak och om man nu vet orsaken borde man ju kunna hitta något sätt att i alla fall lindra hostan lite på.


   
SvaraCitera

kanske straffet för att du separerar benen varje kväll


   
SvaraCitera

Gå till vårdcentralen och kräv en remiss till lungspecialist


   
SvaraCitera

Sluta knarka.


   
SvaraCitera