Forumet - hur flår man egentligen en gurka?

hur flår man egentligen en gurka?

1518 1 17

Spana också in:

ennie: kniva den på längden
hela gurkan, eller bara plasten?

Mahalageasca: jag skär alltid av så mkt av toppen jag ska ha på mina mackor, sen kan man bara runka bak den.

detta är min minst bästa (och enda) metod. du får minuspoäng som är lika dum som jag.

mynona: Klipp av toppen på plasten med sax, stick ned ena halvan av saxens skärblad i hålet längs gurkan, klipp reva i plasten, dra av

det lät som en bra idé, bortsett från att jag upptäckte att jag inte hade någon sax med tillräckligt tunna blad för att inte komma till skada för gurkskinnet i processen. nästa!

Birger: använd tändare :D
ska testas. misstänker att jag kommer behöva sanera lite ytföroreningar efteråt, dock.

birger: gurkplast brinner inte så bra. skulle behöva en eldkastare för att hinna flå alla de gurkor min mamma har köpt. men det luktade ganska gott efteråt: grillad squash och stearinljus.

ennie: plasten och så det blir ett litet skärsår i gurkan, det är snyggt
nej! jag hatar skärsåret. blir ledsen i själen varje gång det händer.

svnfpudkA: birger: gurkplast brinner inte så bra. skulle behöva en eldkastare för att hinna flå alla de gurkor min mamma har köpt. men det luktade ganska gott efteråt: grillad squash och stearinljus.

synd. tänkte att det skulle smälta rätt lätt :(

om du har tillräckligt stor mun kanske du kan skala den så som man skalar kablar:
för in en bit i munnen, bit tag lite mjukt (så att du bara får med plasten och inte biter fast i gurkan), dra ut grönsaken.

då kanske plasten lossnar.

fast jag brukar använda kniv.