Aviseringar
Rensa alla

Hur kommer Sverige påverkas av USA-valet?


Smilen
Ämnesstartare

Negativt som positivt hur kommer vi påverkas av att Donald Trump har vunnit valet? Nu menar jag inte ekonomiskt utan allmänt annars? Kommer vi tyna bort och hånas som ett trasigt land?


   
Citera

Inte nämnvärt


   
SvaraCitera

Smilen: Kommer vi tyna bort och hånas som ett trasigt land?

Det är väl lika bra att folk får se de sanna färgerna av nuvarande Sverige så vi i slutändan inte har något annat val än att göra något åt skiten.


   
SvaraCitera

Politiskt tror jag att SD kommer röstas fram. Allmänt tror jag Sverige kommer bli rätt så neutralt (fast inte så neutralt), precis som under 2a världskriget.. Vi kanske får ta emot flyktingar från USA eller nåt. 


   
SvaraCitera

Smilen: Nu menar jag inte ekonomisk...

Det är väl just på det ekonomiska planet som Sverige kommer att drabbas hårdast om Trump och republikanerna kommer att driva igenom handelsavtalet mot övriga världen, Europa och Sverige. Kommer avtalet att resultera i att Sverige kommer att exportera MINDRE till USA så minskar skatteintäkterna till Sverige från svenska företag dvs skatterna till dig och mig måste höjas för att sveriges ekonomi ska gå runt.

export.png

Sedan kan man ha åsikter om hur "hotet" från Ryssland kommer att påverka EU, Baltikum och Sverige om Trump minskar sin militära närvaro i Europa.

Ekonomin kan man kanske överleva genom att vår ekonomi blir sämre i form av lägre studiebidrag/studielån för de studerande, lägre bostadsbidrag, lägre socialbidrag, lägre sjukersättning men högre skatter och högre MOMS mm men det militära hotet från Ryssland är ju inte att leka med.  Tumme ned

För övrigt tror jag inte vi lär märka så mycket. Möjligen miljön om Trump genomför att skrota miljöavtalet.


   
SvaraCitera