Aviseringar
Rensa alla

Hur långt kan min flickvän har kommit i graviditeten?


Ämnesstartare

Hejsan!

Står inför ett jävligt problem, min flickvän är gravid.. vi har diskuterat detta och kommit fram till att abort är enda utvägen eftersom vi båda är tonåringar och inte vill förstöra ett liv för ett barn.

Nu till frågan, min flickvän går på p-piller och gjort under hela våran tid tillsammans vilket är 9 månader... Således vet hon inte när hon fick sin senaste mens och därför kan vi inte göra något test på hur långt gånget fostret är i magen. Vi ska gå till gynekologen på onsdag och kolla det men jag undrar ifall ni kunde ge ett snabbare svar här?

Hennes symtom är väldigt få, hon är trött, väldigt kissnödig, till viss del uppblåst och i viss mån huvudvärk. Hennes navel har inte ploppat ut men den är inte inåtvänd längre. Mycket av hennes symtom stämmer in med de kvinnor i tidigt stadium i graviditeten har. Det var för övrigt omkring två veckor sedan vi upptäckte att hennes navel hade åkt ut lite grand.

Så, kan ni hjälpa med att uppskatta hur lång tid det har gått?

Sedan kan jag tycka det är skamligt att det nu ska ta en vecka från det man testade sig tills man får uppsöka gynekolog då det i abortfall verkar vara väldigt viktigt hur många veckor som gått.


   
Citera

Tråden flyttad från Forum PLUS/Kroppen och Sjukdomar


   
SvaraCitera
Bell
 Bell

Jag är inte alls säker på sånt här..men om det syns någon skillnad, på tex naveln så borde det väl ha gått rätt länge? På en del syns det ju inte förrän de är i 3-4 månaden (efter 5:e syns de på de allra flesta http://www.alltforforaldrar.se/page/artikel/i-kvinnans-kropp# ) Symptom som du beskriver tror jag man kan få från v.5-6..

Medicinsk abort kan man ju göra innan 9 veckor va? Kirurgisk abort upp till 18 veckor..

Forhoppningsvis har det inte gått så långt för er.
Hoppas det löser sig (:


   
SvaraCitera

tobbeg:

Vi ska gå till gynekologen på onsdag och kolla det men jag undrar ifall ni kunde ge ett snabbare svar här?

1337 dagar gissar jag på

mvh


   
SvaraCitera

ja det är klart att vi kan ge ett bättre svar än gynekologen precis och du ska ha anlag för att bli farsa...


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

OF 5:

ja det är klart att vi kan ge ett bättre svar än gynekologen precis och du ska ha anlag för att bli farsa...

Klart ni inte kan, ville bara veta lite. Men visst kan jag vänta, det är bara det att det är så långt dit. Och jag har inte anlag för att bli farsa, eftersom jag vill abortera ungen


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Anledningen till att din flickväns mage har börjat puta, är att det finns någon därinne som växer. Ert barn, närmare bestämt.

Om graviditeten har pågått så länge att magen har blivit synbart större, skulle jag gissa på att ert ofödda barn kan vara omkring 12 veckor gammalt. Titta på den bifogade bilden, för att se hur en människa ser ut i den åldern.

Image

Gör ni abort, kommer det betyda att ert barn lemlästas och/eller förgiftas till döds. Det är verkligheten bakom den till synes neutralt kliniska termen "abort".

Läs nedanstående tråd och följ diskussionen, för att få något att tänka på. Det är en annan person som skriver om att döda sitt ofödda barn genom en abort. Tråden är från i går och idag. Helt färsk, alltså: http://ungdomar.se/forum.php?thre​ad_id=315009

Titta sedan på dessa Youtube-klipp och ställ dig frågan om dödandet av en sådan människa är någonting du vill ha på ditt samvete för resten av livet? Är det ett beslut du kommer att vara stolt över när du ser tillbaka på denna tid?

Du skriver att ni inte vill förstöra livet för ert barn. Om ni väljer att döda ert barn, har ni fullständigt tillintetgjort hans eller hennes liv. Det enda ansvarsfulla valet är att låta barnet fortsätta leva och få födas.

Ni är redan föräldrar till ert livs levande barn. Gör ni abort blir ni föräldrar till ett dött barn. Det är för sent att backa ur föräldraskapet, hur ni än gör. Ert barn finns nämligen redan. Kom ihåg det.

12v.jpg


   
SvaraCitera

finns ju sådan clearblue graviditetstest som visar hur många veckor man varit gravid


   
SvaraCitera

beror på hur "långt" du stoppade in den när du kom


   
SvaraCitera

veganova:

Ert barn, närmare bestämt.

Förstår inte varför du menar att det är mer mord än att mörda en kyckling.


   
SvaraCitera

Varför skulle Barnets liv bli förtstört av att det får födas??
Det finns hur många barnlösa par som helst som inte skulle önska något hellre än att få ta hand om det. Och barnet skulle knappast få det dåligt.


   
SvaraCitera

Flygfärdig:

Och barnet skulle knappast få det dåligt.

vad vet du om det? det beror ju på en massa saker, som hur de föräldrarna den får komma till är. Barnet kommer dessutom undra varför dens "riktiga" föräldrar inte ville ta hand om den.


   
SvaraCitera

Blivande_japan:

vad vet du om det? det beror ju på en massa saker, som hur de föräldrarna den får komma till är. Barnet kommer dessutom undra varför dens "riktiga" föräldrar inte ville ta hand om den.

Skulle föredra det framför att bli mördad! [bigsmile]Det måste ju göra ont för bäbisen [sad]
I vecka 11 har barnet känsel och kan tex sluta handen vid beröring. I vecka 15 utvecklas hörseln. 17 kan barnet ligga och lyssna på ljud från utsidan. Det är ingen geleklump, lr tumör, det är en männsika. Skulle aldrig kunna leva med mig själv om jag mördat ett försvarslöst barn, dessutom mitt eget![shake]


   
SvaraCitera

Sunes Jul:

Skulle föredra det framför att bli mördad!

är du dum i huvudet eller? OBS seriös fråga! [smile]


   
SvaraCitera

Sunes Jul:

det är en männsika

Nej, det är ett embryo. En människa blir det först när den inte behöver paratisera på kvinnans kropp för att överleva.


   
SvaraCitera