Aviseringar
Rensa alla

hur mycket får man slå den andre om man blir nerslagen?


två kuksparkar sen är personen ju kastrerad[cute]


   
SvaraCitera

Pungspark och fly! Att börja slåss hederligt är för riskabelt, iallafall om man är ganska klen som jag då man riskerar att hamna i underläge igen.


   
SvaraCitera

Nödvärn
Brottsbalken ( BrB 24:1 )

Gärning som någon begår i nödvärn skall icke medföra ansvar.

I nödvärn handlar den som söker:

- Avvärja ett påbörjat eller överhängande angrepp på person eller egendom.
- Betvinga den som med våld eller hot om våld eller på annat sätt hindrar att egendom återtages på bar gärning.
- Hindrar någon att olovligen intränga i rum, hus, gård eller fartyg, eller från rum, hus, gård eller fartyg avlägsna någon, som inträngt olovligen eller om det är en bostad, eljest vägrar att på tillsägelse lämna denna.

Allt såvitt ej handlingen med hänsyn till angreppets beskaffenhet och det angripnas betydelse är uppenbart oförsvarligt.
Man kan indela de fall då man får använda nödvärn i fem olika typsituationer.

1. Avvärja ett påbörjat eller överhängande brottsligt angrepp på person.

- Ärekränkning genom fysisk påverkan ( våld är ej nödvändigt ).
- Våld eller hot om våld mot person ( misshandel eller betvingande ).
- Våld eller hot om våld riktat mot annans person.

2. Avvärja ett påbörjat eller överhängande brottsligt angrepp på egendom.

Angrepp på det allmännas intressen är borttagna från nödvärnsområdet. Reglerna om nöd kan i stället komma ifråga. Statligt eller kommunalt anställda får emellertid använda nödvärn för att skydda allmän egendom som han har att vaka över. Detsamma gäller bevakningsman som arbetar på uppdrag av kommunal eller statlig myndighet.

3. Betvinga den som med våld eller hot om våld eller på annat sätt hindrar att egendom återtages på bar gärning.

Stulen egendom får återtagas på bar gärning. Nödvärnsrätt inträder även om angriparen på annat sätt än genom våld hindrar återtagande, till exempel mot en tjuv som vägrar att stanna på tillrop och har det stulna med sig.
4. Hindra någon att olovligen intränga i rum, hus, gård eller fartyg.

Detta gäller alla slag av olovliga intränganden i angivna platser. Till gård räknas även trädgård och området närmst aktuell byggnad. Brandplats, upplag etc.

5. Från rum, hus, gård eller fartyg avlägsna någon som inträngt olovligen eller om det är en bostad, eljest vägrar att på tillsägelse lämna denna.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

elr så kör man bara med självförsvarsspray och skippar våld (Y) >.<


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Om han hoppar på dig först är det bara att köra på.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

vitbil:

elr så kör man bara med självförsvarsspray och skippar våld (Y) >.<

Det här med att lyckas pilla fram en liten burk santidigt som någon överfaller en. För att sedan spray färg i ansiktet på någon idiot... Inte för att tala om man nu har pepparspray, så kan det kännas betydligt mycket värre än ett slag i ansiktet.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

erinhio:

ponera att man ät ute på stan, plötsligt kommer det fram nogån som hoppar på dig, börjar slå och sparka. hur mycket får man då slå honom? vart går gränsen för självförsvar?

Eftersom sveriges system älskar kriminella så kommer ditt enda slag att väga tyngre än svinets upprepande sparkar och slag. Med andra ord kommer du bli dömd och inte brottslingen... [tired]


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

eller så puttar du bort honom o drar därifrån?. Varför funderar du ens på att slå tillbaka? XD. Antingen slår du honom fullt ut eller så drar du därifrån . [bigcheers]


   
SvaraCitera

erinhio:

hur mycket får man då slå honom? vart går gränsen för självförsvar?

Rent juridiskt? Det är något jätte klyddigt att reda ut. Som grundregel kan man dock se till begreppet nödvärnsrätt; du har rätt att värna dig i nöd. Ligger du inte jävligt pyrt till så blir det två som fälls för misshandel.


   
SvaraCitera

Chickfactor:

två kuksparkar sen är personen ju kastrerad

Ooooh! my balls! [cry][cry]


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Du bajsar på han ! Som adminen Thundercracker gjorde på mig![mad]


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Enligt min advokat jag hade när jag blev anmäld för grov misshandel ( lades dock ner av åklagarmyndigheten för dem hade för mycket :D)
Så länge personen utgör ett hot mot dig, så får du slå tillbaka. T ex.

Vi säger en okänd person (och han har t ex en kniv i skärpet ovanför röven så du ej ser när han står fram mot dig) (bara ex för att visa mer grovt va ja menar.) Och den personen bara slår till dig i huvudet 1 gång. (slår du tillbaka då, är de inte självförsvar.) Du frågar han vad fan hans problem är. Slår han dig en gång till får du slå tillbaka osv tills han ej slår/gör ett hot mot dig. Och skulle de vara så att någon drar fram en kniv ( som denna killen kanske ) och försöker hugga/skära dig och du får tag i hans arm. Om han då försöker få kniven i dig fast att du håller hans hand (du har säkert sett i tv såna situtioner) så om du försöker hindra det men du får han att vika kniven mot sig själv och hugga sig själv ( du styr hans hand) så ska detta OCKSÅ vara självförsvar.. Eftersom han fortfarande utgör ett hot mot dig.

Det mesta av detta är sant. Lite osäker på vad min advokat sa i vissa fall.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Om man bara läser ämnet, så skulle jag säga; Du får inte slå alls. Du är ju redan "Nerslagen".


   
SvaraCitera

Ett slag på solar plexus sen räcker det tycker jag ^^


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

erinhio:

vart går gränsen för självförsvar?

Har faktist pratat med en polis om detta och han sade att det är lögn att man inte få använda våld som sj försvar i sverige, men du får inte använda mer än vad som krävs OM du inte har chans att springa där ifrån.

Hans etc: Blir du intryckt i ett hörn och slagen och du vet att du inte har en chans därifrån utan att använda våld, så får du ge han ett slag som inte förstör hans tänder, gör han blind etc. Ett slag i magen så han tappar andan (Där det inte är så allvarligt som att få ett ansiktsslag) tillåts. Men har han flera slag på sig och det kommer fram till att det inte krävdes så mycket så är du skyldig till misshandel.

En till sak, halkar en inbrottstjuv på din uppfart, eller inne i ditt hus/lägenhet och skadar sig, så är det DU som åker på det, + att han åker på ett inbrott.

Och en skylt som säger "Varning för hunden" inte betyder att en inbrottstjuv får skylla sig sj, utan DU åker på det om hunden biten han.


   
SvaraCitera