Aviseringar
Rensa alla

Hur mycket ska man betala själv?


Ämnesstartare

Jag fyller 16 snart och kommer då få hela barnbidraget. Får i nuläget 900 kr så det är inte någon jätteökning, betalar även min mobilräkning på ca 200 i månaden. Utöver det betalar jag typ alla kläder förutom dyrare saker som skor och jackor (då brukar jag och mina föräldrar dela det på 3), smink och alla såna "onödiga" saker, bio och andra nöjen osv. Pengarna är alltid slut när jag får nästa och sparar aldrig något vilket jag egentligen skulle vilja. Nu kommer jag alltså få ökning till 1050, mobilen kommer kosta 100 så kommer ha 950 i mån. Och min pappa tycker tydligen att jag ska betala typ schampo/balsam och sånt själv också fast pengarna knappt räcker nu. Jag vet, detta är värsta i-landsproblemet men nu undrar jag alltså, vad får/fick ni andra och vad betalar/betalade ni själva?


   
Citera
Ämnesetiketter

mina föräldrar betalade mitt busskort och sen fick jag klara mig på barnbidraget


   
SvaraCitera

Jag får 500 kr i månaden och jag får betala onödiga saker själv som nöjen osv, saker jag vill ha. Vill jag ha en ny dator så får jag spara till det. 


   
SvaraCitera

Diskutera och resonera tillsammans vad som är rimligt att du betalar, De där med schampoo tycker jag personligen du inte behöver stå för själv så länge du inte använder dyrt special schampoo


   
SvaraCitera

Jag tycker att mat, hygien, ytterkläder, kan föräldrar stå för. Men alla nöjen, godis, telefoner, fritidsintressen osv tycker jag att man kan betala själv.


   
SvaraCitera

Jag får mitt studiebidrag som jag får betala min Spotify och mitt mobil abonnemang med Glad 


   
SvaraCitera
reben

fick inte hela mitt studiebidrag när jag var 16, fick pengar när jag behövde det som jag minns det. 0 koll. när jag var 18 fick jag ju det sjklart men då betalade min mamma fortf på min mobilräkning samt typ skor o jackor och nå klädesgrej resten själv. 


   
SvaraCitera

Jag får 300kr och behöver inte betala ett piss Mycket glad. Det ända är dyra saker som om jag vill ha en ny dator,tv,mobil osv. Man måste förhandla sig fram!


   
SvaraCitera

Jag får inget! Tumme upp

I så fall på födelsedagar/högtider.


   
SvaraCitera

beror på din familjs ekonomi och vad ni bestämmer


   
SvaraCitera

KattenKatarina:
Jag får inget! Tumme upp

I så fall på födelsedagar/högtider.

tiggare_2_992.jpg


   
SvaraCitera

fick betala allt utom hyra och mat sj


   
SvaraCitera

Fick min ålder plus en nolla i månadspeng fram till att jag fyllde arton. Sedan fick jag barnbidraget och fick betala kläder själv, huvudsakligen.


   
SvaraCitera

MarcusKing:

tiggare_2_992.jpg

Jag formulerade det fel.

Såklart, jag får mat, kläder och allt jag behöver..

Ska inte klaga. Tack för du uppmärksammade mig.


   
SvaraCitera
grisen

Betalar mobil 300
spotify 100
sparar 100

köper annat själv om jag nu inte handlar med föräldrar å får de att köpa små saker ^^


   
SvaraCitera