Aviseringar
Rensa alla

Hur stor risk att jag är gravid?


Ämnesstartare

Hej, för två veckor sedan hade jag oskyddat sex med en kille fast bara i 5 minuter och han kom inte i mig. Sedan förra veckan hade jag oskyddat med en annan kille som inte heller kom i mig, och igår hade jag oskyddat med en kille i en minut typ och han kom inte heller i mig. Jag vet hur korkat det är att köra oskyddat, och ska absolut inte göra det igen, men jag undrar hur stor risken är att jag är gravid? Jag hade mens mellan de två första killarna, så har inte haft ägglossning under någon av samlagen. Min menscykel är jättelång och min nästa ägglossning är om nästan två veckor. 

Så, jag har haft oskyddat sex 3 gånger de senaste veckorna utan att killen har kommit i mig och jag har inte ägglossning, men hur stor risk är det då att ändå vara gravid?

Jag ska till ungdomsmottagningen på tisdag och kolla mig oavsett, men vill veta lite vad ni tror 🙂


   
Citera
Ämnesetiketter

Hur stor chansen är att du är gravid kan ingenarrow-10x10.png veta. Men ja, det finns en chans att du är gravid.


   
SvaraCitera

Hur stor chansen är att du är gravid kan ingen veta. Men ja, det finns en chans att du är gravid.


   
SvaraCitera

Bra att du kollar dig hos ungdomsmottagningen, där får du förmodligen säkrast svar.

Sedan ingen har kommit dig är risken rätt liten, dock brukar det (ibland) finnas ett fåtal spermier i försatsen som kan leta sig in i äggledarna och överleva några dagar - vilket kan göra att du blir gravid trots att ägglossningen inte pågick i ögonblicket du hade sex.

Av alla hundra miljoner spermier brukar där emot max ett tiotal endast ta sig till äggledarna och vara redo för befruktning, så risken för att de eventuella spermierna i försatsen gör dig gravid är vanligtvis låg. Där emot brukar man säga att "det endast behövs en spermie", och det är trots allt sanningen.

Kort och gott, tänk på att använda skydd!


   
SvaraCitera

Om jag vore du så skulle jag inte bara köpa ett graviditetstest, jag skulle testa mig för könssjukdomar också. 


   
SvaraCitera

två olika killar?
då är det nog bäst att gå till ungdomsmottagningen
och kolla upp ifall du fått någon könssjukdom


   
SvaraCitera