Aviseringar
Rensa alla

Idrotta när man är sjuk?


Leinzz
Ämnesstartare

Hej! Imorgon har jag alltså idrott i skolan. Jag mår jättedåligt! Hosta, snuvig, täppt i näsan och. smurrig i huvudet... Jag vill inte missa ett skint imorgon. Jag kommer inte få A betyg i friidrotten då ;( I måndags missade jag höjdhoppen och då kändes det som att jag var i helvetet. Det kändes icke bra alls. Vad som än händer så måste jag vara med imorgon. Men är det farligt? Kan man svimma om man inte kan andas lika mycket när man är täppt i näsan? Sprang typ bara 60 meter, jag andades som en idiot med munnen efteråt 🙁


   
Citera

Om du mår jättedåligt bör du absolut inte idrotta. En sjuk kropp behöver vila.


   
SvaraCitera

Det är väldigt dumt att träna när man är sjuk. När du är sjuk är din kropp redan belastad då den försöker "bekämpa" förkylningen, och att då anstränga den kan göra dig ännu sjukare, dessutom kommer du att prestera mycket sämre. Det är också betydligt lättare att skada sig om man känner sig yr, och inte presterar som man är van.

Det kan också vara väldigt farligt då infektionen kan sätta sig på exempelvis hjärtat utan att du vet om det, vilket man i förlängningen kan dö av. Även om risken för det inte är jättestor är det onödigt att ens utsätta sig för den.


   
SvaraCitera
Leinzz
Ämnesstartare

tack för svaren 🙂


   
SvaraCitera

Idrotta inte när du är sjuk! Det är väldigt farligt speciellt eftersom man som blivande japan sa inte vet var infektionen sitter. Idrotta alltså inte !


   
SvaraCitera