Aviseringar
Rensa alla

Internethastighet!


TheSpookyMan:

Fast där är ju begränsningen att det inte funkar på småorter o ute på landet, tyvärr. Bor själv på landet o är drabbad. Får acceptera ADSL dvs internet via kopparkabeln som telefon kommer igenom.

Jo är väl medveten om det, men ADSL är ju inte heltäckande heller. Men men, man tager vad man haver.


   
SvaraCitera

Dan_the_ironman:

Men men, man tager vad man haver.

Man tager vad man får. [sad] Stora mäktiga Telia mot den lilla enskilda konsumenten. [mad]


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Dan_the_ironman:

teoretisk maxhastighet

Spelar ingen roll, är avtalet upp till 7Mb/s så är det ingen han kan göra, är han utlovad 7Mb/s så är operatören i klistret, om det är den teoretiska hastigheten skall det vara väl uppmärksammat i avtalet.

Vad du kan göra, egentligen inget, möjligen prova en lösning, ett tavelstaffli i riktning mot masten med en metall bunke fäst i, inte en hink utan en bunke och använd den som parabol åt ditt trådlösa bredband. Allt handlar om hur bra signal du får mot masten du är uppkopplad mot, eller den så kallade bärvågen, funkar som ditt trådlösa nätverk, fast på en större yta med en mindre intensitet i singalen.

Kan leta upp en bild om du vill ha den 😉


   
SvaraCitera

poiio:

är han utlovad 7Mb/s så är operatören i klistret

Men det är klart som fan att han inte är det....


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Dan_the_ironman:

Men det är klart som fan att han inte är det....

Det upp till honom att svara på frågan om hur avtalet är skrivet, samt att det inte är tillåtet med upp till hastigheter längre sen ANR gjort ett uttalande om alla sk. upp till hastigheter.

Och nu är jag inte så insatt i 4G men det lär vara snabbare än 3G och i så fall skulle inte 7Mb/s vara otroligt med tanke på att den teoretiska max hastigheten då ligger på 100Mb/s, men att han bor på en mindre lämplig plats då allt bygger i grunden på samma princip som att prata radio då optimala förhållanden är högt fritt och blött.

Samt att 4G är under uppbyggnad och relativt otestad så kan det nog diffa ganska mycket.


   
SvaraCitera