Aviseringar
Rensa alla

Invandrare - Förstör de landet?


Ämnesstartare

Sägmig Mentality: invandrare förstör inte, dom bygger upp Sverige, undersökningar visar på att invandrare kommer in ganska snabbt i samhället

Dummaste jag hört.

http://www.tino.us/2014/03/dn-debatt-online-publicerar-mitt-svar-pa-oss-alla/

"Enligt Socialstyrelsen går 57 procent av socialbidragen till utrikes födda hushåll, vilka utgör cirka 15 procent av befolkningen."

"Om utanförskapet skriver Oss alla: ”Sysselsättningsgraden bland utrikes födda män som bott i Sverige i minst 16 år och med asyl som grund för uppehållstillstånd är över 70 procent.” De nämner inte att motsvarande andel bland män med svenskt ursprung är 86 procent. Andelen utan arbete är alltså dubbelt så hög även bland invandrare som varit i Sverige länge.
Statistiska Centralbyrån skriver: ”Utrikes födda förvärvsarbetar i betydligt mindre utsträckning än inrikes födda. År 2011 förvärvsarbetade 82 procent av de inrikes födda och 57 procent av de utrikes födda i åldrarna 20–64 år.”


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Den svenska nationalekonomins nestor Assar Lindbeck förklarar:

”Invandrare kommer till kommuner där de inte får arbete eller bostad. Och då får man inte de samhällsekonomiska vinster som man skulle kunna få av invandringen. Så slutsatsen är att en välfärdsstat av svensk typ med höga ingångslöner och en icke-fungerande bostadsmarknad – vi klarar inte hur stor invandring som helst utan att det blir stor arbetslöshet och socialbidragsberoende bland invandrare …. Så redan nu har vi problem. Det betyder att vi måste ha en reglerad invandring. Vi är ett rikt land med en välfärdsstat och vi är nio miljoner invånare i en värld där tre, fyra miljarder människor skulle betraktas som urfattiga. Det är klart ett sådant land inte kan ha fri invandring.”


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Tickstart: Neg, vi får heta killar som kommer hit  Och som vi alla vet så sabbar en het kille motsvarande tio heta brudar för oss andra.

Håller med! För jävligt med alla dessa nya heta invandrare som tar alla våra tjejer. Tumme ned

083921164513_max.jpg


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Zodd

NEMI:
1743575_627109134008989_1069473004_n.jpg

ahahaha hah hahahahahaHjärta

Men nej, invandrare får det här landet att gå runt. Jag har träffat, känt och pratat med såväl yngre som äldre svenskar som ger intrycket av att vara bortskämda genom att hellre gå på bidrag än att ha jobb som på exempelvis mcdonalds, sitta i kassan på ica, köra taxi och så vidare. Mentaliteten om att vara högutbildad och absolut ha ett jobb enligt den utbildningen eller ingenting verkar inte vara särskilt ovanlig.

Patrick: Bör man inte göra en empirisk undersökning på detta och sedan ta bort allt statligt bidrag, hänga ut dessa församlingar och enskilda personer och grupper? På detta sätt kan man göra att de blir utfrysta från samhället.

Folk med sådana här idiotiska idéer borde hängas ut och blir utfrysta från samhället.

Patrick: tror jag.

Patrick: Välfärdssamhället kommer att försvinna tror jag

Så, spekulationer och åsikter med andra ord. Bra inställning, då jag förväntade mig att du snarare skulle säga att det du skriver är sanning som man sett andra påstå... Även förvånad över att du för en gångs skull inte bara pekar på islam utan även kristendomen och kristna väderpartiet (lol) så tummen upp för det.

Hjärta


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Patrick:
- Hur förenliga tror ni svenska muslimers värderingar är med mänskliga rättigheter om man gjorde en undersökning?

Svaret har vi här:

http://www.dailymail.co.uk/news/article-1340599/WikiLeaks-1-3-British-Muslim-students-killing-Islam-40-want-Sharia-law.html


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Kudhos: Eftersom de är inte idioter. Idioter är de som tror att de kan göra vad som helst utan konsekvenser. Och idioti har ingen etnisk bakgrund, hudfärg, eller kön. Men det är idioter med invandrarbakgrund som får allt utrymme i media, tyvärr.

Snacka om att förtala människor.
Ens moral har inte enbart med intelligens att göra. Det finns människor som är väldigt intelligenta men fortfarande har en usel moral. Sen är det där bara en halmgubbe. Det är nog ingen av oss här som menar att etnicitet, hudfärg eller kön har med intelligens att göra. Diskussionen handlar om människor som kommer till sverige som har en helt annan syn på vad som är rätt och fel.

Länken som NiklasW postade visar exempelvis att en stor majoritet muslimer har jävligt utdaterade värderingar. Det är ett problem, på samma sätt som rasism är ett problem. 


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Inte invandrare per se. Men att med det samhälle vi har idag ta in så många nya människor är ju inte direkt nyttigt. 


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Förtydligar igen: Tråden handlar inte om etnicitet, hudfärg, eller dylikt avgör om man är moralisk eller inte. Tråden handlar om något väldigt enkelt: det faktum att MÄNNISKOR påverkas den kultur de lever i. Människor som lever i kulturer där mänskliga rättigheter inte accepteras tar med sig sin kultur till landet de flyttar till.

Länken som niklasW postade är ett exempel. Den visar att muslimer (I england) utgör en fara för samhället, på samma sätt som rasister. Därför att deras värderingar inte är förenliga med demokrati och mänskliga rättigheter.

Det kan inte vara sunt att låta sånan människor komma hit.


   
SvaraCitera

Dom flesta nej, men tyvärr en allt för stor del som gör det även fast det inte är medvetet. Vi kommer att behöva invandrare i Sverige, men vi behöver bra invandrare med bra värderingar och bra normer.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

NiklasW: Svaret har vi här:

Fast det här felet har du redan gjort. Länken du delade är för storbritannien. Inte för sverige, inte för norge, inte för usa. Länken gäller 40% av muslimerna (enligt länken är 3-4% av storbritanniens befolkning muslimer) i storbritannien, inte 40% av alla muslimer. Och nej, kom nu inte och påstå att detta kan appliceras till alla muslimer i alla västländer. Är det inte dags att skärpa till sig lite?

Hjärta


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Patrick: Människor som lever i kulturer där mänskliga rättigheter inte accepteras tar med sig sin kultur till landet de flyttar till.

Nej... hade detta varit sant hade siffran i niklas länk varit 100% och inte 40. Det faktum att den inte är det visar på utveckling, på att ditt påstående är bristfälligt och att även om man tar med sig många delar av sin kultur så lämnar majoriteten delar som att mänskliga rättigheter inte accepteras bakom sig.

Hjärta


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Storchen84:

Fast det här felet har du redan gjort. Länken du delade är för storbritannien. Inte för sverige, inte för norge, inte för usa. Länken gäller 40% av muslimerna (enligt länken är 3-4% av storbritanniens befolkning muslimer) i storbritannien, inte 40% av alla muslimer. Och nej, kom nu inte och påstå att detta kan appliceras till alla muslimer i alla västländer. Är det inte dags att skärpa till sig lite?

Jag har gått igenom det här allt för många gånger med dig. Du måste förstå att en undersökning är representativ för en hel befolkning. Annars hade aldrig opinionsundersökningar används. Storbritannien är ett västerländskt land som Sverige. Är siffran 40% där ligger den troligtvis i Sverige på något liknande. Finns ingenting som talar för att muslimer i Storbritannien är mer eller mindre radikala än i Sverige.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Storchen84: Nej... hade detta varit sant hade siffran i niklas länk varit 100% och inte 40. Det faktum att den inte är det visar på utveckling, på att ditt påstående är bristfälligt och att även om man tar med sig många delar av sin kultur så lämnar majoriteten delar som att mänskliga rättigheter inte accepteras bakom sig.

Människor, exempelvis muslimer, blir påverkad av kulturen vi har i Sverige. Det är därför siffran var 40% och inte 100%. Det är bara en väldigt generell poäng och jag tror inte att någon har sagt emot det heller.

Problemet ligger i att samhället far illa av att nästan hälften av alla muslimer hyser dessa åsikter. Det finns massvis med problem med detta i exempelvis Storbritannien. Vi har också sett problem med det i Sverige. Att det flödar in människor som är amoraliska är problematiskt, och det blir ännu mer problematiskt då dessa människor blir segregerade och fastnar i subsamhällen i det svenska samhället.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

NiklasW: Du måste förstå att en undersökning är representativ för en hel befolkning.

Storchen84: Länken gäller 40% av muslimerna (enligt länken är 3-4% av storbritanniens befolkning muslimer) i storbritannien, inte 40% av alla muslimer.

Läs om, läs rätt.

NiklasW: Är siffran 40% där ligger den troligtvis i Sverige på något liknande.

Nej.

NiklasW: Finns ingenting som talar för att muslimer i Storbritannien är mer eller mindre radikala än i Sverige.

Så varför då ens ta upp det? Du gör inget annat än att får dig själv att framstå som en islamofob. Du tar upp sådant som det inte finns något bevis för - bara för att slå ett slag mot muslimer.

Patrick: Problemet ligger i att samhället far illa av att nästan hälften av alla muslimer hyser dessa åsikter.

Det är fortfarande så att det är en majoritet som inte gör det. Och nu handlar det inte heller om en marginell skillnad, det är inte 51% vs 49% utan det är 60% vs 40%.

Patrick: Att det flödar in människor som är amoraliska är problematiskt

Det är det också att folk under sin uppväxt blir amoraliska. Vad sägs om att vi då kartlägger hela sveriges befolkning och sedan förbjuder nazister, rasister och alla andra grupper som anses vara problematiska att skaffa barn?

Hjärta


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Storchen84:

Läs om, läs rätt.

Undersökningen är representativ för alla muslimer i England. Det är så opinionsundersökningar fungerar.

Storchen84: Så varför då ens ta upp det?

Eftersom det bevisar att 40% av Storbritanniens muslimer har antidemokratiska åsikter, 


   
SvaraCitera