Någon som har ngt tips på vad jag ska äta ikväll???
Gräs
råkost
soppa
selleri mmmmmmmmmmmmm
ska göra soppa innehållandes:
torsk, potatis, gul lök, fänkålsfrön, tomat, fiskbuljong, salt, vitpeppar, timjan, vitlök, apelsin
mums
Lounge:
kanske borde göra min mammas fisksoppa.. bra idéråkost.. tips?
tänkte föreslå fisksoppa först, men valde att vara vag. råkost gör man genom att ta några hyggliga grönsaker och rotfrukter, riva/hacka/skiva dessa och sedan blanda dem i en skål (eventuellt med vinägrett eller liknande). jag gillar kombinationerna strimlad vitkål och riven morot, eller rivna morötter och rödbetor, men det mesta funkar. den allra mest bejsic vinägretten jag gör är med äppelcidervinäger, lite citron och linfröolja, plus salt och peppar.
svefnpurka: att vara vag. råkost gör man genom att ta några hyggliga grönsaker och rotfrukter, riva/hacka/skiva dessa och sedan blanda dem i en skål (eventuellt med vinägrett eller liknande). jag gillar kombinationerna strimlad vitkål och riven morot, eller rivna morötter och rödbetor, men det mesta funkar. den allra mest bejsic vinägretten jag gör är med äppelcidervinäger, lite citron och linfröolja, plus salt och peppar.
Anmäl
Citera
äter man inget till? tänker om du menar att detta ska vara en hel middag
och kålrabbi. färsk kålrabbi är bäst.
isola:
äter man inget till? tänker om du menar att detta ska vara en hel middag
jodå! men det är rätt behändigt att basera middagen på råkost om man vill äta färre kalorier.
svefnpurka:
tänkte föreslå fisksoppa först, men valde att vara vag. råkost gör man genom att ta några hyggliga grönsaker och rotfrukter, riva/hacka/skiva dessa och sedan blanda dem i en skål (eventuellt med vinägrett eller liknande). jag gillar kombinationerna strimlad vitkål och riven morot, eller rivna morötter och rödbetor, men det mesta funkar. den allra mest bejsic vinägretten jag gör är med äppelcidervinäger, lite citron och linfröolja, plus salt och peppar.
tack för tipset! ska absolut fixa ihop ngn dag
Rotfruktsoppa! Slängde ihop den för ett tag sedan och gör den rätt så ofta, tycker att den är hur god som helst.
- 50 gram morot
- 50 gram palsternacka
- 50 gram potatis
- 20 gram gul lök
- En liten vitlöksklyfta
- 50 gram "parmesan och vitlök - lätt créme fraiche"
- 0,5 tärning grönsaksbuljong
- Svartpeppar
Skiva alla rotfrukterna och löken, lägg i en kastrull. Pressa över vitlöken och koka under lock i ca tio minuter, tills allting är helt mjukt. Häll av allt vatten förutom ca en deciliter. Häll alltihop i en matberedare tillsammans med créme fraichen, mixa helt slätt. Häll tillbaka i kastrullen, koka upp och tillsätt grönsaksbuljongen. Låt koka ca fem minuter till, mal ned lite svartpeppar.
Jättegott att hyvla rotfrukter som morot, palsternacka, rödbetter osv och rosta i ugnen med olja, salt och typ rosmarin. Sen gör man en röra med fetaost, lätt creme fraiche och salt att doppa i