Forumet - KLADDKAKA

KLADDKAKA

4261 1 54

Spana också in:

2 ägg
3 dl socker
1,5 dl mjöl
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
100 g margarin
SALT!!!!!!!

Vispa äggen och sockret tills smeten blir vit. Häll sedan i all torrvara och vispa/rör om. Tillslut har du i smöret som inte är genomskinligt smält utan bara mjuksmält (blir mer smak då.

Häll detta i en smörad och sockrad form. In i ugnen 15-20 min 175 grader. Känn sedan INTE i mitten om den är klar, utan ute på kanten, är det inte geggigt där är den klar.

Salt är dödsviktigt, ni bakar förgäves om ni inte bakar med salt.
Birger:

denna är ett monster.


Myksa:

Nej den här ska det vara.


MissAnox:

Detta är det perfekta receptet om man vill ha sin kladdkaka just kladdig och god.


Fingerprints:

mitt egna är det bästa


genus:

Annat tips är att byta ut en del av smöret eller helt och ta olja + lite fler torra ingredienser så blir den rinnig. Mycket godare, så kan man ställa den i frysen lite så att den stelnar på ytan. FAB


tack allesammans! [y]


Dan_the_ironman:

ingen kan slå mig, era fuckers!


det måste bevisas. langa recept! [smile]


poop:

Salt är dödsviktigt, ni bakar förgäves om ni inte bakar med salt.


jag vet! men jag fegar alltid med salt. hur mycket är lagom i detta fall?


poop:

obs, den blir godast om den får sätta sig lite


brukar vara som allra godast dagen efter! [smile] men det brukar också vara svårt att låta bli att provsmaka och vips, hela kakan är borta... eller är det bara jag?


Minns:

Äter kladdkaka nu.
Det är gott.


kladdkaka är alltid gott! [no-no][smile] med grädde eller helt naturell?
lisamiranda:

jag vet! men jag fegar alltid med salt. hur mycket är lagom i detta fall?


brukar hälla på, kör aldrig med mått när det gäller salt

lisamiranda:

brukar vara som allra godast dagen efter! men det brukar också vara svårt att låta bli att provsmaka och vips, hela kakan är borta... eller är det bara jag?


haha nä, men bor ensam så hinner inte äta upp hela själv.