Forumet - Kött-, Fisk- o Fågeltråden för alla Köttälskare [love]

Kött-, Fisk- o Fågeltråden för alla Köttälskare [love]

8343 0 227

Spana också in:

1,5 kg älgkött, fryst benfritt, eller nötkött eller hjortkött Kryddad saltlag
1 l vatten
1 dl salt
1 tsk socker
0,5 tsk svartpeppar, krossad
1 st lagerblad
15 st enbär

1. Lägg det frysta köttet otinat i en ugnssäker form eller stekpanna. (Flera köttbitar kan läggas i ungslångpanna och stekas samtidigt.) Sätt in köttet i nedre delen av ugnen och sätt på 75 graders ugnsvärme. Stick in en köttermometer när köttet tinat efter 2-3 timmar. Spetsen på termometern ska placeras mitt i den tjockaste delen. Låt köttet stå i ugnen 10-12 timmar.
När termometern visar 60 ° C är köttet rött inuti, vid 70 °C är det rosa och vid 75 °C helt genomstekt.

2. Koka lagen 3-4 min. Låt den svalna lite. Lägg det varma köttet i en bunke eller rymlig fryspåse. Häll över lagen, som ska täcka köttet. Låt det svalna lite, täck över och ställ det kallt ca 5 timmar.

3. Tag upp köttet och förvara det utan lag.
Skär köttet i tunna skivor.

4. Servera med potatisgratäng eller potatissallad

[love]
värde uppgift:

kobe-​beef är så jävla gott


Här har vi ett perfekt exempel på en köttbit som blir saftig o god som stekt helt enkelt på grund av att den är marmorerad med fett. En köttbit som resturangerna köper o därför får saftiga biffar medans folk i hemmen dessvärre vill ha så lite fett som möjligt i sina köttbitar o därför blir de ofta torra. [sad]

Så ska du lyckas med dina köttbitar - köp kött som visas av värde uppgift! [smile]