Aviseringar
Rensa alla

Kommunister i framtidens svenska regering


Ämnesstartare

Mona Sahlin är enligt mig en usel och farlig politiker. Hon är ohederlig, motsägelsefull, obegåvad och svenskfientlig. Men det är bara att inse faktum: svenska folket har bestämt sig för att de vill ha en socialistisk regering igen, och därför så kommer Mona bli statsminister. Med det i åtanke, så blev jag väldigt glad för någon månad sedan, då det verkade som att hon stängde dörren för vänsterpartiet kommunisterna. Socialdemokrater utblandat med miljöpajaser kan väl knappast bli någon bra regering, men bättre än en regering utblandad med kommunism, nationalsocialism eller andra människofientliga ideologier.

Men nu, bara för några dagar sedan, så har Mona Sahlin bestämt sig för att bilda en framtida regering tillsammans med kommunisten tillika Leninisten Lars Ohly. Det var endast 3-4 år sedan Ohly slutade kalla sig för kommunist. 2005 var året, om jag inte minns fel. Folk har säkerligen redan glömt bort hans ”forna” öppet anti-humana inställning.

Här följer några anmärkningsvärda uttalanden som Ohly gjord;

Ohly:

Marxism-leninismen är ett bra, riktigt och viktigt begrepp.

Ohly:

Det kan vara så att inskränkningar av de demokratiska fri- och rättigheterna är den enda möjligheten för arbetarklassen

Ohly:

När upphörde de socialistiska staterna i Östeuropa att spela en positiv roll för den västeuropeiska arbetarklassen inställning till socialismen?

Ohly:

… i ett samhälle som vårt där kommunisterna framställs som odemokratiska, Sovjetunionen som en diktatur…

Ohly:

Kuba är ett fantastiskt exempel på hur man under mycket fattiga förhållanden kan uppnå folkligt deltagande och ekonomisk rättvisa.

---

Lite om vänsterpartiets smutsigt blodröda historia

Då förtryckarstaten Sovjetunionen anföll Finland under andra världskriget, tog Sveriges samlade politikerkår avstånd från Sovjets handlingar och uppmanade till solidaritet med grannlandet Finland. Sveriges Kommunistiska Parti (vänsterpartiet) var det enda parti som istället slöt upp bakom Sovjet och försvarade invasionen.

När Nazityskland ockuperade Norge under andra världskriget stödde Sveriges Kommunistiska Parti ockupationen. Ett tydligt tecken på hur nära kommunismen ligger fascismen. Stödet baserades på att Hitler och Stalin fortfarande var i förbund med varandra.

Vänsterpartiets ledare under åren 1975-1993, Lars Werner, fick sin politiska utbildning i Sovjet.
Werner stödde det sovjetiska förtrycket ända tills det brakade samman. Werner har på senare tid blivit särskilt uppmärksammad för sina positiva yttranden om Stalin. Vid ett minnesmöte för den döde Stalin 1953, yttrade Werner på följande sätt:

Werner:

Stalin har varit läraren och ledaren inte blott för Sovjetunionens folk, utan för arbetarklassen i alla världens länder. I vårt partis fortsatta arbete måste vi bättre än hittills utnyttja och i handling omsätta Stalins lära. Lenin och Stalin är och förblir också den svenska arbetarklassens främste lärare

Werner och hans efterträdare, Gudrun Schyman, har båda varit aktiva i Leninistiska förbund. Vänsterpartiet tog bort biten ”kommunisterna” ur partinamnet först på 90-talet. Vänsterpartiet har genom årens gång både beundrat och samarbetat med Stalins Sovjet och Maos Kina.

Offer för den kommunism som vänsterpartiet kommunisterna samarbetat med och beundrat:

Josef Stalin: 42 miljoner
Vladimir Lenin: 4 miljoner
Fidel Castro: två-femhundratusen

Med tanke på all denna skit, så anser jag att vänsterpartiet inte har något att göra i vår riksdag. Jag förstår mig inte på människor som väljer att rösta på vänstern och stödja kommunismens förtryck. Att ha en dåre med utopiska samhällsidéer och öppet antidemokratiska åsikter som någon slags minister i vår framtida regering, är givetvis ruskigt skrämmande. Uttryck era åsikter om detta – och ha en trevlig dag [y]

---

http://sv.wikiquote.org/wiki/Lars_Ohly

http://studiomannen.wordpress.com/2005/10/26/citat-fran-ch-hermansson-och-lars-w...

http://www.contra.nu/kommentar9835.html


   
Citera
Ämnesstartare

Blade Runner:

Men det är bara att inse faktum: svenska folket har bestämt sig för att de vill ha en socialistisk regering igen, och därför så kommer Mona bli statsminister.

Det finns inga socialistiska riksdagspartier, utom möjligen vänsterpartiet.

Blade Runner:

tillsammans med kommunisten tillika Leninisten Lars Ohly. Det var endast 3-4 år sedan Ohly slutade kalla sig för kommunist.

Som du själv skriver så är han inte kommunist längre.

Blade Runner:

Kuba är ett fantastiskt exempel på hur man under mycket fattiga förhållanden kan uppnå folkligt deltagande och ekonomisk rättvisa.

Tja, detta är ju egentligen rätt på ett sätt. Kuba sköts iförsig vedervärdigt och har ett stort demokratiunderskott, men de har inte lika enorma ekonomiska orättvisor som många västerländska länder och under omständigheterna väl fungerande social service.

Blade Runner:

Jag förstår mig inte på människor som väljer att rösta på vänstern och stödja kommunismens förtryck.

Såvitt jag vet har inte vänsterpartiet något speciellt stalin-stöd nuförtiden. Partier kan förändras under årens lopp, och på samma sätt som Sverigedemokraterna inte längre är ett rasistiskt parti i sig (som de var för en tio-femton år sedan).


   
SvaraCitera

   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Stringburka:

Det finns inga socialistiska riksdagspartier, utom möjligen vänsterpartiet.

Socialdemokraternas ideologi är åtminstone på pappret klart socialistisk. Partiet vill skapa jämlikhet mellan samhällsklasser och för att uträtta det, vill de skapa en förmyndarstat, där medborgarna själva inte har så mycket ansvar för det solidariska.

Stringburka:

Som du själv skriver så är han inte kommunist längre.

Jag skrev inte att Ohly inte är kommunist längre. Ohly gick själv ut med att han slutat kalla sig kommunist på grund av att "begreppet innebär problem, vilket han överraskades av". Han menar att han slutar kalla sig kommunist för att hans parti ska få större trovärdighet och kunna få ut dess budskap till fler. Ohly har dock, så vitt jag vet, aldrig tagit avstånd från kommunismen.

Stringburka:

Tja, detta är ju egentligen rätt på ett sätt.

Det råder ingen särskild ekonomisk rättvisa där och har aldrig gjort. Att de har allmän sjukvård och många läkare gör det inte särskilt ekonomiskt rättvist.
De som företrädde regeringen var alltid kraftigt privilegierade av regimen. Dessutom så har kubaner med konvertibel valuta det mycket bättre ställt än andra kubaner. Sen så är såklart mer eller mindre fullgradigt statligt ägande av allt motsatsen till ekonomisk rättvisa, eftersom en regering sällan till aldrig är kapabel att bedöma vem som gjort sig förtjänt av vad. Rättvisa är inte lika med att alla ska få ut samma resurser hela livet. Rättvisa är att ge alla likvärdig chans till att göra sig själv framgångsrik. Något som inte kan sägas om Kuba. Kuba har större orättvisor och dessutom så bygger det mesta av deras välfärd på bistånd och inte egen ansträngning från regimen.

Stringburka:

Såvitt jag vet har inte vänsterpartiet något speciellt stalin-stöd nuförtiden.

Kanske inte. Men partiet besitter fortfarande idéer om utopiskt samhällskick och är övertydligt pro-kommunistiska.

Stringburka:

och på samma sätt som Sverigedemokraterna inte längre är ett rasistiskt parti i sig (som de var för en tio-femton år sedan).

Det finns en väsentlig skillnad här, som gör din parallell ogiltig.
Vänsterpartiet har varit uttalat kommunistiskt under större delen av dess existens. Det är fortfarande nedlusat av kommunister och för åtminstone socialistisk extremvänster-politik.
Det gör det svårt att inte se vänsterpartiet som ett fortfarande kommunistiskt parti med nedblodade händer. Partiet har också handlat i kommunismens namn och på allvar varit ansvarigt för brott mot mänskligheten. De så kallade kirunasvenskarna är ett övertydligt exempel på det.

Sverigedemokraterna har, så vitt jag vet, aldrig haft en uttalat rasistisk politik. När det gäller Sd:s historia, så menar många att de härstammar från den nazistiska rörelsen, vilket är felaktigt. Sd kan till viss del spåras i BSS, som inte heller var en uttalat rasistisk organisation. Rörelsen hade i princip identiskt handlingsprogram som Sd. Jag tror att väldigt få intellektuella på allvar kan hävda att Sd:s politik någonsin varit rasistisk. Har Sd någonsin varit rasistiskt, så är de det även nu, eftersom deras politik är i princip identisk med den de förde på 80- och 90-talet. Observera också att BSS inte härstammade i den nazistiska rörelsen. BSS var en så kallad "extremnationalistisk" rörelse som härstammade ur de moderna nationalistiska rörelserna, som var de som övergav de rasbiologiska idéerna redan innan Socialdemokraterna gjorde det.


   
SvaraCitera

Oroa dig inte då raset nu kommer bli ett faktum för vänsterpartiet tack vare att de i det stora hela har valt att överge sin ekonomiska politik och bilda allians med socialdemokraterna och miljöpartiet. Makten är tydligen viktigare än sina egna värderingar. Ta bara miljöpartiet och vänsterpartiet. På hur många områden är de överens? Miljöpartiet är ett långt mer borgerligt parti än vad Ohlys kommunistparti är.

Nej hoppas verkligen inte att svenska folket är så korkade så de röstar in "de rödgröna" i nästa val som de nu heter. Vilket mestadels låter som ett dåligt fotbollslag.


   
SvaraCitera

Kolla Sverigedemokraternas "Introfilm" Så kommer ni gråta för det som hänt Svea Rike idag!


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Hellre kommunister än skiten vi har idag


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Evil Conduct:

Hellre kommunister än skiten vi har idag

Varför det?
Skiten vi har idag har givit oss arbetstagare större självbestämmande över vår egen ekonomi, gentemot den förra, mer socialistiska regeringen. Plus att kommunistiska samhällen som Sovjet genomgått mycket tyngre ekonomiska kriser än vad vi behövt genomgå.


   
SvaraCitera

Alla svenska partier är värdelösa socialliberaler, vissa mer åt vänster och vissa mer åt höger. Att kalla V kommunistiskt är ganska efterblivet.

Blade Runner:

BSS, som inte heller var en uttalat rasistisk organisation.

HAHAHAAHHAHA! [bigsmile]

Evil Conduct:

Hellre kommunister än skiten vi har idag

[love]


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Evil Conduct:

Hellre kommunister än skiten vi har idag

Med tanke på att samtliga större kommunistiska projekt blivit totala magplask med folkmord och ekonomisk kollaps som följd ser jag ditt påstående som en ren provokation.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Ohly kan ju fan inte vara marxist eftersom han inte förespråkar en arbetarrevolution pch att dra gamla kopplingar mellan dagens VP som är som sossarna var på sjuttiotalet och SKP som var den svenska fraktionen i KOMINTERN.

Blade Runner:

Gudrun Schyman

Var ju inte det minsta radikal, Anders Borg har ju fan varit anarkist så att hävda till en massa ungdomssynder är ju meningslöst.

Andy91:

kommunistiska projekt

Kommunismen som leninistiskt begrepp har ju aldrig existerat utan bara ett förstadie.

Blade Runner:

gentemot den förra, mer socialistiska regeringen

Att du kallar Perssons regering som socialistisk med tanke på hur mycket den privatiserade är ju ren idioti.

Blade Runner:

Socialdemokraternas ideologi är åtminstone på pappret klart socialistisk

NEJ!, De har bland annat tagit bort delen i sitt manifest som förespråkar att makten över produktionsmedlen slutligen ska överföras i arbetarnas händer vilket är det viktigaste målet för ett socialistgiskt samhälle. detta skedde redan för 5-10 år sedan.

Blade Runner:

Josef Stalin: 42 miljoner

Dessa siffror använder sig av Robert Service siffror för antalet döda i GULAG som han sedan efter sovjetunionens kollaps omvärderat.
Vill du hacka på "blodiga diktatorer" borde du btw nämna Mao över Stalin då han beräknas "vara skyldig" till fler döda.

Blade Runner:

Mona Sahlin är enligt mig en usel och farlig politiker. Hon är ohederlig, motsägelsefull, obegåvad

Håller absolut med där.

Blade Runner:

Plus att kommunistiska samhällen som Sovjet genomgått mycket tyngre ekonomiska kriser än vad vi behövt genomgå.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Chickfactor:

Kommunismen som leninistiskt begrepp har ju aldrig existerat utan bara ett förstadie.

Kommunism kan inte lyckas eftersom människor är bara solidariska när "någon annan" skall betala, helst en annonym överklass med "oändliga" resurser. Samtliga förstadier som du kallar det har misslyckats för att makt, girighet och paranoia satt käppar i hjulen. Människor klarar inte av kommunism, det är bara fånigt att försöka.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Andy91:

Människor klarar inte av kommunism, det är bara fånigt att försöka.

Vad säger du om Amish-folket då?

EDIT: Blandade ihop det lite. Det var Hutterite-folket jag menade.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Andy91:

Kommunism kan inte lyckas eftersom människor är bara solidariska när "någon annan" skall betala, helst en annonym överklass med "oändliga" resurser. Samtliga förstadier som du kallar det har misslyckats för att makt, girighet och paranoia satt käppar i hjulen. Människor klarar inte av kommunism,

Den auktoritära socialism som har genomförts och som ungefär sett likadan ut på alla ställen där den har försökt genomföras har inte funkat speciellt bra vilket jag dock mer ser som resultat av onödig centralstyrning än av socialismen som sådan.

de dåliga skördarna som ligger bakom de flesta dödsfallen här är ju bara resultatet av en alltför snabb och intensiv kollektivisering av landsbygden där många fattiga småbönder anklagades för att vara kulaker och skickades till arbetsläger. Och en ovilja att inse problemet från centralt håll inte av socialismen som sådan.

Paranoian, övervakningarna och avrättningarna är ju bara ett resultat av paranoida ledare det är oftast en naturlig följd av en auktoritär socialism men det är inte en följd av en socialism som bygger på subsidiaritetsprincipen och direktdemokrati dvs där allt inte styrs på ett centralt plan för att sedan kunna avskaffa staten som sådan och träda in i den kommunistiska samhällsformen.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

jag vill inte vara negativ men kommunisterna har styrd det här landet nästan oavbrutet sen andra världskriget.


   
SvaraCitera