Aviseringar
Rensa alla

Konstant sugen 🙁


Ämnesstartare

Hej alla UMare, jag har ett problem.

Hela tiden när jag är hemma är jag sugen på någon go-sak. T.ex om jag tar en glass direkt efter jag har ätit upp den vill jag ha en ny, jättemycket! Jag får helt enkelt inte nog jag kan sitta och bara mumsa och mumsa 🙁 Jag behöver hjälp med vad jag kan göra för att förhindra detta. Nu kommer nog dom flesta säga : "ät en riktig frukost, lunch och middag" Med det hjälper inte även om jag är propp-mätt är jag fortfarande sugen. Detta börjar bli väldigt ohälsosamt.

Alla tips är välkomna


   
Citera
Ämnesetiketter
Ämnesstartare

Har du provat att ersätta sötsaker med något nyttigt? Typ någon grönsak eller frukt. Tror att det är två veckor efter du slutat med sötsaker som suger försvinner, värt att prova om den teorin stämmer tycker jag.


   
SvaraCitera

ibland känner jag också så. då börjar jag äta en morot eller äpple eller liknande varje gång jag blir sugen på nåt. Köp aldrig hem godis omdet inte är ett speciellt tillfälle och se till att dricka tillräckligt med vatten. ibland äter man för att man är törstig, konstigt nog.


   
SvaraCitera
Muffin

Det låter som att du har ett väldigt stort sötsug, vilket kan vara ett problem för många människor. Jag skulle rekommendera att du först tar reda på om du har ett "sötsug" eller ett "tuggsug". Detta kan man göra genom att ersätta go-sakerna med nyttigare alternativ, gurka ett extremt bra alternativ då det mest innehåller vatten och ingen energi. Undvik också frukt eftersom det till största delen innehåller socker, stärkelse och fruktsocker vilket inte tar bort sötsuget, snarare tvärt om. 

Jag gjorde själv detta då jag led av samma problem och jag kom fram till att jag klarade mig hyfsat med denna metoden (jag har alltså tuggsug), ibland rök det ner en kaka eller två men inte i samma mängder.

Om det inte hjälper hänvisar jag dig till LCHF-kost, en av dess effekter ät att sötsuget minskar drastiskt om man håller sig till kosten. Du får själv avgöra om LCHF är något för dig. 
LCHF länk:  http://www.kostdoktorn.se/lchf  

Glöm inte att dricka vatten! Det är något man brukar glömma. 


   
SvaraCitera
Lounge

jag är likadan när jag väl äter godis/glass/chips, därför är det antingen eller för mig (förutom någon glass då och då, det är vår va fan). det är bara att stå emot, det är inte så att du dör utan socker. se till att inte ha det hemma helt enkelt. du kan väll planera in en dag du får äta någon skit om det är viktigt för dig att då och då äta sötsaker. äter du mellanmål då?


   
SvaraCitera

Kör en detox.


   
SvaraCitera

Hehe jag lider av sama problem köper säker snask för 3 tusen i månaden socker biroende kan gämföras med droger de e sama typ av biroende


   
SvaraCitera