Aviseringar
Rensa alla

kristendomen


Ämnesstartare

Var får ni statistiken ifrån? Eller är det endast egna antaganden? [shake]


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Zapetta:

Var får ni statistiken ifrån?

Enligt Guds ord Bibeln är de få de sanna kristna.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

timeisrunningout:

Tips: Religionforumet.

aha okej det missade jag[censur]


   
SvaraCitera

upponer:

vi är alla döpta (förhoppningsvis)

Är ej döpt.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Sempa:

Enligt Guds ord Bibeln är de få de sanna kristna.

"Ord" [shake]


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Zapetta:

"Ord"

Sanna ord.

(Matteus 7:13) Gå in genom den trånga porten; därför att bred och rymlig är den väg som leder till tillintetgörelse, och många är de som går in på den;


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Sempa:

Sanna ord.

Ah jo, det tror jag också


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Zapetta:

Ah jo, det tror jag också

1 Kor. 15:24-28:
"Därnäst slutet, när han överlämnar kungariket åt sin Gud och Fader.... Men när allt har blivit honom underlagt, då skall Sonen själv också underordna sig den som har underlagt honom allt, för att Gud må vara allt för var och en."


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Stereotyp:

Är ej döpt.

(förhoppningsvis) menar jag med de flesta är det typ, inget fel att inte vara döpt inte så jag menade


   
SvaraCitera

Sempa:

1 Kor. 15:24-28:
"Därnäst slutet, när han överlämnar kungariket åt sin Gud och Fader.... Men när allt har blivit honom underlagt, då skall Sonen själv också underordna sig den som har underlagt honom allt, för att Gud må vara allt för var och en."

Var kommer detta ifrån?


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

EmirBiH:

Var kommer detta ifrån?

har ingen aning =D


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Det finns många definitioner av "kristen" och "kristet".

Men om vi bara ser till medlemskap i olika kristna samfund:

Svenska kyrkan - 6 589 769 (år 2010)

Övriga registrerade kristna trossamfunds medlemsstatistik kommer från 2008:

Anglikanska kyrkan i Sverige -- ca 3 000
Armeniska ortodoxa kyrkan -- ca 2000
ELM Bibeltrogna vänner* -- 3 164
Eritreanska ortodoxa kyrkan -- 2 623
Estniska evangelisk-lutherska kyrkan -- 4 950
Etiopiska ortodoxa kyrkan -- 3020
Lettiska evangelisk-lutherska kyrkan -- 2 030
Evangeliska fosterlandsstiftelsen* -- 44 080
Finska ortodoxa kyrkan -- 1 500
Frälsningsarmén -- 17 398
Grekisk-ortodoxa kyrkan -- 17 500
Koptiska ortodoxa kyrkan -- 1 650
Makedoniska ortodoxa kyrkan -- 6 000
Metodistkyrkan i Sverige -- 6 555
Pingströrelsen -- 121 545
Romersk-katolska kyrkan -- 89 959
Rumänska ortodoxa kyrkan -- 6 105
Ryska ortodoxa kyrka -- ca 1 600
Serbiska ortodoxa kyrkan -- 26 343
Sjundedags Adventistsamfundet -- 3 868
Svenska Alliansmissionen -- 23 335
Svenska Baptistsamfundet -- 29 212
Svenska Missionskyrkan -- 115 999
Svenska ortodoxa prosteriet -- 2 115
Syrisk-ortodoxa kyrkan -- 40 649
Ungerska Protestantiska kyrkan -- 5 369
Österns assyriska kyrka -- 5 506

* = ofta med dubbelmedlemskap i Svenska kyrkan

Andra utgör ett litet axplock av trossamfund:

Evangeliska frikyrkan -- 34 000
Jesu Kristi kyrka av sista dagars heliga (mormoner) -- 9 206 (år vet jag inte)
Jehovas vittnen -- 22 499
Svenska frälsningsarmén (inte att förväxla med den "stora" Frälsningsarmén ovan) -- 700
Maranata-rörelsen -- ca 2 500
Trosrörelsen -- ca 6 000 (varav ca 2000 i Livets ord-församlingen)
Vineyardrörelsen -- ca 900

Därtill finns det många rörelser med max ett par hundra medlemmar. De mest kända, historiskt sett, torde vara kväkarna (Vännernas samfund -- 100), swedenborgarna (Nya kyrkan -- 150).

Enligt en eurobarometer under 2006, svarade 23 % av de tillfrågade i Sverige att de trodde på Gud, 53 % att de trodde på "något" (i brist på bättre ord) och 23 % trodde inte på "något" (kan tolkas som ateister, höhö). Jämför detta med malteserna där 95 % svarade att de trodde på Gud.

Hoppas detta svarar några frågor 🙂


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

EmirBiH:

Var kommer detta ifrån?

Under sin närvaro. Sedan Kristus har uppväckt dem som hör honom till från döden skall han göra ”all regering och all myndighet och makt till intet [underförstått alla regeringar, myndigheter och makter som är motståndare till Guds suveräna vilja]”.
Därefter, när hans tusenåriga styre är till ända, ”överlämnar [han] kungariket åt sin Gud och Fader” och underordnar sig därmed ”den som har lagt allt under honom, för att Gud skall vara allt för alla”. (1Kor 15:21–28)

Med tanke på att Kristus ”överlämnar kungariket åt sin Gud och Fader” kan man fråga sig i vilken bemärkelse hans rike är ”evigt”, som det uttrycks på flera ställen i Bibeln. (2Pe 1:11; Jes 9:7; Dan 7:14; Lu 1:33; Upp 11:15) Hans kungarike skall ”aldrig ... fördärvas”, det som hans rike har åstadkommit kommer att bestå för evigt, och han kommer för all framtid att bli ärad för det han har uträttat som messiansk kung. (Dan 2:44)

Under tusenårsriket kommer Kristi styre över jorden att inbegripa en prästerlig tjänst till nytta för alla lydiga människor. (Upp 5:9, 10; 20:6; 21:1–3)
På detta sätt omintetgörs det herravälde som synden och döden har utövat som kungar över människorna, som har varit underställda syndens och dödens lag, och oförtjänt omtanke och rättfärdighet kommer att råda. (Rom 5:14, 17, 21)

Eftersom människorna kommer att vara helt fria från synd och död, innebär det att det inte längre finns något behov av att Jesus tjänar som ”en hjälpare hos Fadern” i den bemärkelsen att han bringar försoning för ofullkomliga människors synder. (1Jo 2:1, 2)

Människorna kommer då att ha förts tillbaka till det tillstånd som den fullkomlige Adam befann sig i när han var i Edens trädgård. Så länge Adam var fullkomlig hade han inget behov av någon medlare som bringade försoning mellan honom och Gud.
På liknande sätt kommer människorna när Jesu tusenåriga styre är till ända att vara i stånd att och även förpliktade att svara för sina handlingar inför Jehova Gud som den högste domaren utan att behöva anlita någon medlare, eller hjälpare.

JHWH, den suveräne Härskaren, blir därmed ”allt för alla”. Detta betyder att Guds avsikt att ”sammanfatta allt igen i Kristus, det som är i himlarna och det som är på jorden”, kommer att ha förverkligats. (1Kor 15:28; Ef 1:9, 10)
Jesu tusenåriga regering har då helt fullgjort sitt syfte.
Jorden, som en gång var en upprorshärd, kommer då att vara renad så att den oomtvistat och till fullo kan återta sin ställning som en del av den suveräne Herrens domän.
Det kommer inte att finnas något underordnat rike mellan JHWH Gud och de lydiga människorna.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Blir det tråkigt att leva för evigt i ett paradis?
Gud har gett oss hoppet att få leva för evigt i ett paradis här på jorden. (Psalm 37:29; Lukas 23:43) Blir det tråkigt att leva för evigt i en fullkomlig miljö?
Det är en tänkvärd fråga. Forskning har visat att människor som är kroniskt uttråkade kan bli oroliga, nedstämda och mer benägna att ta risker.

En uttråkad människa känner förmodligen ingen mening med livet och är trött på vardagens rutiner. Kommer livet att sakna mening i paradiset? Kommer vardagen att bli långtråkig?
Tänk på att det är Jehova Gud själv, Bibelns författare, som har gett oss löftet om evigt liv. (Johannes 3:16; 2 Timoteus 3:16)

Guds främsta egenskap är kärlek. (1 Johannes 4:8) Jehova älskar oss innerligt och har gett oss allt det goda vi kan njuta av redan nu. (Jakob 1:17)
Vår Skapare vet att vi måste ha meningsfullt arbete för att vara lyckliga. (Psalm 139:14-16;

Predikaren 3:12) Så i paradiset kommer vi inte bara att känna oss som kuggar i ett stort maskineri. Gud kommer att ge alla ett arbete som har en direkt positiv inverkan både på dem själva och deras närmaste. (Jesaja 65:22-24)
Skulle livet kännas tråkigt om du var fullt upptagen med ett intressant och spännande arbete?
Och kom ihåg att Jehova Gud inte låter vem som helst leva i paradiset. Det är bara de som efterliknar hans Son, Jesus, som får gåvan evigt liv. (Johannes 17:3)
När Jesus var på jorden fick han stor glädje av att göra sin Faders vilja.

I både ord och gärning lärde han sina efterföljare att lycka främst kommer av att ge, inte av att få. (Apostlagärningarna 20:35)
1 framtiden kommer alla människor på jorden att leva efter de två största buden - att älska Gud och sin nästa. (Matteus 22:36-40)
Tänk dig att vara omgiven av osjälviska människor som älskar dig och som älskar sitt arbete! Skulle det göra dig uttråkad?

Vad mer kommer framtiden i paradiset att innebära?
Varje dag kan vi lära oss något nytt om vår Skapare.
Redan nu har forskare gjort många spännande upptäckter om Jehovas skapelse. (Romarna 1:20) Men än så länge har vi bara skrapat på ytan.
job levde för flera tusen år sedan och tjänade Gud troget.

När han tänkte på det han kände till om Guds skaparverk drog han en slutsats som är lika sann i dag: "Detta är bara utkanterna av hans [Guds] verk, och vad annat än en viskning har man hört om honom! Vem kan förstå hans väldiga åskdunder?" (job 26:14)

Oavsett hur länge vi lever kommer vi alltid att kunna lära oss mer om Jehova Gud och det han har skapat. Bibeln säger att Gud har skapat oss med en naturlig önskan att leva för evigt.
Men det står också att vi "aldrig till fullo kan komma underfund med det verk som den sanne Guden har gjort". (Predikaren 3:10, 11)

Tror du att du kommer att tröttna på att lära dig mer om vår Skapare?


   
SvaraCitera