Forumet - Kycklingfilé, gott men hur?

Kycklingfilé, gott men hur?

177 0 20

Spana också in:

Orb_Fiedeli:

tips


Kycklingfiléer i en ungspanna (eller vad det kan heta).
Häll på skurna soltorkade tomater och svarta oliver.
Häll på Creme Bonjour Cuisine tomat och medelhavsörter.
In i ugnen till det är klart.
Ät med ris.
Fyra ingredienser, hur lätt som helst och smakar väldigt bra. [y]
Brukar köra något väldigt enkelt. Skär upp en ficka i kycklingfiléerna och stoppa in lite ost, fetaost/gorgonzola/hushållsost lite upp till vad man gillar. Sen lindar man in filéen i parmaskinka (vanlig lufftorkad skinka eller till och med baco nfunkar också) sen steker man den så den är rätt så genomstekt i en helt vanlig stekpanna.

Sen låter man filéerna sjuda i en gnutta vatten och creme fraiche som man kokat upp innan, välj smak på creme fraichen lite efter vad du skall ha det till. Bearnaise funkar bra till pasta, vitlök bra till klyftpotatis eller pommes :) Sjuda skall det göra i ca. 10 minuter.
Skär kyckling i längre bitar
Trä kyckling på spett
Spruta på lite matolja
In kyckling i ugned på några grader över 200 tror runt 225-250
Ta ut kyckling

Blanda
Kokosmjölk
Jordnötssmör(med hela jordnötter)
Brynt hackad lök, lite ingefära och ev. någon vitlöksklyfta
Ev. råsocker efter smak

Det är väldigt lätt att bestämma själv hur mkt av allt man vill ha i såsen, och den blir oftast gudomlig hur man än gör.

Koka Jasmin/Basmati ris
[cool] ÄT!