Aviseringar
Rensa alla

Lär Decemberuppgörelsen bryta?


Ämnesstartare

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article20153258.ab

Detta känns som något som kan ske. Mycket pga Det motstånd man har sett från väljare och moderater. Vad tror ni? Kommer uppgörelsen spricka?


   
Citera
Ämnesstartare

Hoppas den försvinner och de slutar upp med de odemokratiska i den så kallade "demokratiska" riksdagen...


   
SvaraCitera

Hoppas den spricker. Men jag är tveksam.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Sheriffen: Men jag är tveksam.

Till vad? Det har ju varit väldigt mycket kritik mot den redan.


   
SvaraCitera

Anura: Till vad? Det har ju varit väldigt mycket kritik mot den redan.

Ja precis. Men det är ju partiledningen som bestämmer och jag tror ytterst få vågar gå emot den och bli politiska vildar. Det skadar bara partiet.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Klart. Det är en uppgörelse politiker emellan, inte en avspegling av vad svenska folket faktiskt tycker eller röstade i valet.

Batra säger att överenskommelsen har brett stöd i partiet och riksdagsgruppen. Men hur mycket betyder det när ens egna väljare är emot det. En majoritet av alliansväljare är för ett samarbete med sverigedemokraterna (i frågor man delar intresse). Vidare är just moderaterna något överrepresenterade bland väljare som tycker så.

Frågan är hur länge moderaterna är beredda att fullständigt slakta sina maktambitioner för.. exakt vaddå? Idag hade de kunnat sitta kvar som (minoritets)regering med SD som stödparti, borgarna hade kunnat kamma hem ett tredje raka val och på så vis gjort dem historiska.

Istället har de snart karvat väck ungefär 1/3 av sitt stöd från rekordvalet förra mandatperioden. Det är i runda slängar 1 utav 10 svenskar det gäller som gett dem fingret i protest.

Många moderater har säkert nog med pliktkänsla kvar i sig och räds av den negativa trend som ledningen försatt partiet i. För eller senare måste man säga ifrån, och det måste vara inom ramen för att kunna vända på trenden inom en snar överskådlig framtid.


   
SvaraCitera