Aviseringar
Rensa alla

Lussebullar!? behöver svar


Ämnesstartare

ska ge bort hembakta lussebullar på julafton till några personer, men vill att dom ska vara nygjorda. Hinner absolut inte baka dom på julafton och inte heller dagen innan. Så, går det att göra lussebulledeg, spara den i 2 dagar och grädda på julafton?


   
Citera
Ämnesstartare

ja


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Köp en tidsmaskin eller håll käften


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Mitt tips ät att du stiger upp några timmar tidigare på julafton o gör bullarna då. Annars har du två alternativ...

1. gör dom ex någon eller några dagar tidigare o fryser in dom. Med lite flax kan du får bullarna att se/verka nybakade men det är mindre troligt eftersom den lite "frasiga ytan" på en nybakad bulle försvinner i frysen. [sad]

2. gör degen dagen innan o ställer den i kylen högst ett par grader varmt o gräddar av dom på julafton. ELLER... gör degen dagen innan o bakar ut dem till bullar o ställer dem på plåt i kylen högst ett par grader varmt o gräddar av dom på julafton.

Nu ska jag själv baka lussebullar. Mitt favvorecept med lättkesella. [smile]

Lycka Till!


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

TheSpookyMan:

Mitt favvorecept med lättkesella

gör också lussebullar med kesella 🙂


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

followthelights:

gör också lussebullar med kesella 🙂

Jag lade upp receptet eller innehållsförteckningen i den ena "lussebullstråden" till 1:a advent tror jag det var! [smile]


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Ja, men bara om du slänger på lite majonnäs innan du ska grädda dem.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Tråden låst på grund av inaktivitet


   
SvaraCitera