Aviseringar
Rensa alla

MAGDALENA ANDERSSON: Cancersjuka och döende svenskar ska betala flyktingars bidrag


Ämnesstartare

http://www.svt.se/nyheter/inrikes/kn...for-regeringen

Citat:
Det stora flyktingmottagandet får betydande konsekvenser för statsfinanserna. Regeringen räknar med besparingar i kommande budgetar och att statens upplåning ökar. Beskedet på torsdagen var att de ökade kostnaderna ska klaras av med besparingar och ökad statlig upplåning. De besparingar som specifikt har pekats ut handlar om assistansersättningen och sjukförsäkringen.
Magdalena Andersson har nu flaggat för att kostnaderna för flyktingarnas bidrag ska betalas genom att man skär ner i sjukförsäkringen för döende och cancersjuka svenskar.

Sveriges sjukförsäkring tillhör en av västvärldens sämsta. Numera krävs att man är döende för att få rätt att bli sjukskriven:

http://www.svt.se/nyheter/regionalt/...kligt-dodssjuk

Citat:
Hon är inte tillräckligt dödssjuk. För att vara sjukskriven i Sverige mer än två och ett halvt år måste man i princip vara döende. Så har försäkringskassan tolkat de nya sjukskrivningsreglerna.

http://www.dagensarena.se/innehall/f...a-sjukpenning/
Citat:
Svårt cancersjuka nekas sjukpenning och tvingas ut på arbetsmarknaden. Det visar flera domar från Förvaltningsrätten som Dagens Arena har tagit del av.

http://www.nsd.se/opinion/i-princip-...e-6153677.aspx
Citat:

I princip måste en person vara döende för att inte tvingas till arbete
http://unvis.it/www.expressen.se/nyh...n-i-det-sista/

Citat:
I ett brev som skickades till 70000 personer med sjukpenning stod ungefär att om du inte räknar med att dö inom tre månader har du inte rätt till sjukpenning.

och genom att Magdalena Andersson nu säger att det ska bli ännu mer besparingar på sjukförsäkringen så kommer inte ens döende människor att kunna bli sjukskrivna.

Snacka om att Vänstern sätter grupp mot grupp, döende människor mot ekonomiska migranter.


   
Citera
Ämnesstartare

Käringen har fan spårat


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

har de någon hemlig sponsor som vill att de ska ge SD rätt i allting eller?


   
SvaraCitera
NEMI
 NEMI

Som att säga till Åkesson "Här var så god, ta våra väljare"


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

De blödarsjuka spädbarnen då? Ska inte de vara med och betala?


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

B.C-:
Käringen har fan spårat

Alliansen eller SD är enda alternativet numera.

Hade det varit VP/MP/FI som bestämt så hade det varit ännu värre eftersom de vill ha fri invandring vilket kostar ännu mer än nuvarande invandring.....


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Om de hade bara tagit bort ROT, RUT och ränteavdraget så hade staten fått tillbaka 200 miljarder kronor om året.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Någon måste ju betala den kostsamma och ytterst viktiga asylmottagningen. Att den skulle falla på sjukförsäkrade trodde jag dock inte, varför började de inte med att dra in på sina löner?


   
SvaraCitera

De som behövs är att vi avskriver flyktingkonventionen, som vi ändå inte följer, och istället lägger till fler svenska regler istället. Då kan man fortfarande ta emot en hög andel flyktingar men man kan samtidigt sätta upp ett tak. Det gör att folk inte behöver komma hit för att söka asyl utan kan göra det på plats, vilket minskar de dödliga färderna hit


   
SvaraCitera

Ja men tänk på alla"staaaackars flyktingar" som flyyr för sina liv


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

SvenskWithAttitude: Om de hade bara tagit bort ROT, RUT och ränteavdraget så hade staten fått tillbaka 200 miljarder kronor om året.

Än är väl iof sig varken ROT eller RUT bortplockat. ROT är väl fortfarande 50% men ska sänkas efter årsskiftet till 30%.

Så förändras rot- och rutreglerna 1 januari 2016

Här är förändringarna som träder i kraft från årsskiftet förutsatt att riksdagen röstar igenom budgeten.

Rotavdraget
Sänkt subventionsgrad. Från och med 1 januari 2016 får den som köper rottjänster dra av 30 procent istället för 50. Ett hushåll som renoverar sin bostad och där arbetskostnaden för det uppgår till 50 000 kronor får göra 10 000 kronor mindre i avdrag till följd av de nya reglerna.
Med dagens regler skulle avdraget vara 25 000 kronor, men med den lägre subventionsgraden blir det endast 15 000 kronor, enligt ett exempel från Swedbank.

Rutavdraget
Sänkt tak. Maxbeloppet du kan få som skattereduktion för ruttjänster sänks från 50 000 kronor till 25 000 kronor för den som ännu inte fyllt 65 år. Det gäller från 1 januari 2016. Observera att alla som är 65 år och äldre fortfarande kan göra avdrag upp till ett tak på 50 000 kr.
En undersökning från Hemfrid visar på marginell effekt av den här förändringen: 1,8 procent av de svenskar som anlitar hushållsnära tjänster når taket 25 000 kronor per år.
Matlagning och bartender. Matlagning och bartendertjänster slopas som rutavdrag 1 januari 2016.
Poolstädning. Mer “lyxig” städning av typen poolstädning inomhus slopas från 1 januari 2016. Städningen skall vara av enkel och vardaglig karaktär, eller så ska det handla om flyttstädning.
Läxrut. 1 augusti 2015 slopades skattereduktionen för hjälp med läxor och annat skolarbete. Barnpassning ska inte mer än i ”ringa omfattning" bestå av läxhjälp.Enligt Rutbarometern är läxhjälp och barnpassning de minst vanliga rutköpen.

https://vismaspcs.se/ditt-foretagande/driva-eget-foretag/rot-avdrag/budgetforslaget-om-rot-och-rut


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Kalle97:
Ja men tänk på alla"staaaackars flyktingar" som flyyr för sina liv

mm, det är verkligen IRONISKT med folk som flyr för sina liv. great job!


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

världen är grå, inte svart och vit. hur efterblivna är ni egentligen.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

dope:
världen är grå, inte svart och vit. hur efterblivna är ni egentligen.

hahaha


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

thl*kt N.:

hahaha

:Ddddd


   
SvaraCitera