Forumet - Mat!!?!?!

Mat!!?!?!

608 0 49

Spana också in:

TACOPAJ!!

Till en pajdeg: 3 dl vetemjöl
150 g smör eller margarin
2 - 3 msk vatten
1 krm salt
Till fyllning: 300g vegetarisk färs ex. Mincefärs (Hälsans kök) eller quornfärs
2 dl grönsaker (broccoli, babymajs, vattenkastanjer eller morötter)
1 hackad vitlöksklyfta
Några droppar lime
hackad färsk chili om så vågas
5 dl lätt creme fraiche
1 dl riven ost
2 tärnade tomater
1 påse taco kryddmix

Tillagning av recept
Sätt ugnen på 200 grader.
Skär kylskåpskallt smör i kuber. Lägg alla ingredienser till pajdegen i en bunke eller matberedare och arbeta snabbt ihop till en klump av pajdeg.
Kavla eller tryck ut pajdegen i en pajform (ca 24 cm diameter).
Dubbel sats pajdeg räcker till en stor paj i långpanna.
Stick hål över botten av pajdegen med en gaffel. Grädda i 15 minuter.
Ett tips är att pensla botten med lite vispat ägg sista minuterna så skyddar man degen att bli blöt när du lägger på fyllningen. Då blir pajdegen knaprigare.
Dags att göra fyllningen till tacopajen: Bryn den vegetariska färsen och blanda i kryddblandningen.
Fräs upp grönsakerna i lite olivolja, med den hackade vitlöksklyftan, lägg till chili och några droppar lime.
Blanda creme fraiche, riven ost och de tärnade tomaterna i en stor skål.
Ta ut pajskalet och fyll med färsen och grönsakerna.
Toppa nu med creme fraiche blandningen.
Salta och peppra.
In i ugnen! Grädda på 200 grader tills den fått en fin färg! Ca 20-25 min.
Ta ut och låt svalna några minuter.