Forumet - Matfråga

Matfråga

274 0 26
Situation:

Jag tinade en stor pizzabit som jag bara orkade äta halva av. Är nu ganska mätt och orkar inte äta upp det som är kvar så nu vill jag spara den till imorgon.
Kan man ställa in någonting i kylen som man redan värmt upp en gång och sedan värma upp igen dagen efter?
Jag har aldrig gjort så då min pappa alltid brukade säga att så ska man inte göra, och man ska ju lyssna på sin papi.
Men nu vill jag höra hur ni brukar göra!


Ni kan nu få vara med på ett hörn och avgöra pizzabitens öde.

Spana också in:

isola:

Att inte frysa två ggr alltså? Men att frysa - tina - kyla - värma upp då?


nä det senare gjorde han.
Men - att värma något upprepade gånger kan skapa värmeresistenta bakterier som efter uppvärmningen kan gro och som nästa uppvärmning inte kan döda. Därför är det viktigt att kyla uppvärm mat snabbt, i kylskåpstemperatur alltså, för i kyl så förökar sig bakterierna långsammare, alternativt hålla maten i en viss rekommenderad temperatur som lunchbufféer gör.

Detta brydde sig dock inte min pappa om, trots kockkunskaper, iaf kokade han fond i timmar och lät sedan stå i rumstemperatur över natten, så det kan inte vara så farligt.