Aviseringar
Rensa alla

Miljöpartiet - ett arbetskritiskt parti?


Sherre: Där båda föräldrarna är av samma kön, och nej jag tänker inte leta efter studier på det.

Oavsett om man är homofob eller känner sig mer bekväm med kärnfamiljen eller ej, går det inte att förneka att kärnfamiljer producerat fler sjuka, brutna, psykiskt misshandlade barn än något samkönat äktenskap. 

Poäng: definitionen av "bästa möjliga familj" har inget med föräldrarnas kön att göra, utan vilka personligheter och värderingar de för över till sina barn.


   
SvaraCitera

Såhär ligger det till rent objektivt

Jag som envåldshärskare > V > FI > MP > allt annat, dvs skräp


   
SvaraCitera

Alprolover:

http://www.peoplerhetorics.com/sv/?p=1879
Skrev om det rätt nyligen, men här är listan.
Belgien: Belgiens asylsökande har rätt till sjukvård, även preventiv vård, papperslösa har rätt till akut sjukvård. Den administrativa möjligheten för dem att få vård är dock svår, och enbart ett fåtal har rätt till samma rättigheter även på det byråkratiska planet.
Frankrike: Frankrike ger asylsökande rätt till vård på lika villkor som lokalbefolkningen.
Papperslösa också, men de måste gå igenom ett jobbigt administrativt system.
Tyskland: Tyskland diskriminerar mot asylsökande på liknande sätt som Sverige.
Italien: Italien säkerställer att asylsökande och invånarna har rätt till vård på samma villkor
Papperslösa har rätt till sjukvård genom ett relativt lätt administrativt system, men inte lika bra tillgång till specialistvård.
Nederländerna: Nederländerna möjliggör för vård till asylsökande med några få undantag.
Papperslösa har rätt till vård om de kan bevisa att de saknar möjlighet att betala priset.
Malta: Malta gör ingen åtskillnad mellan asylsökande och papperslösa. Lagen ger alla rätt till vård, men ibland väljer sjukhusen att avstå från vissa former av behandling.
Portugal: I Portugal har asylsökande rätt till vård, och papperslösa garanteras rätt till vård om de befunnit sig i portugal i mer än 90 dagar. Ibland är detta svårt att bevisa.
Spanien: Spanien ger både papperslösa och asylsökande rätt till vård på samma villkor som medborgare i landet. De byråkratiska reglerna är ibland problematiska för papperslösa att gå igenom.
England: I England får asylsökande vård på samma villkor som medborgare i landet.Papperslösa har rätt till många former av vård, men inte alla.

Fridolin nämnde miljö och klimat i sitt senaste almedalstal. Bland annat tog han upp att vi borde anta en klimatlag där utsläppen måste minska i enighet med klimatmålen varje år, och att det ska vara lika oansvarigt att inte minska utsläppen som att överskrida budgeten ekonomiskt. Vi måste respektera både ekonomin och miljöns gränser. Vi pratar nu för tiden mer om vikten att investera och hur vi finansierar våra miljöpolitiska förslag, vi har slutat prata om att det är viktigt att göra något för miljön och klimatet. Det vet vi redan. Nu pratar vi om HUR vi gör det.

Frågan är hur många av dessa som ger illegala invandrare BILLIGARE sjukvård, tandvård och mediciner än de egna medborgarna speciellt när deras välfärdssystem håller på att bryta ihop pga massinvandring.


   
SvaraCitera

Miceparade: Oavsett om man är homofob eller känner sig mer bekväm med kärnfamiljen eller ej, går det inte att förneka att kärnfamiljer producerat fler sjuka, brutna, psykiskt misshandlade barn än något samkönat äktenskap.

Anledningen till att statistiken är väldigt "happy" för samkönade äktenskap är mycket till orsak av att den inte är vida omfattande och tillgången på data däri.

Som fattig homo så är inte chansen särskilt stor till att du skaffar ett barn. Du har inte de sociala eller ekonomiska tillgångarna till det. Så ser inte riktigt situationen ut för heterosexuella inom samma grupp, där kan ett olyckligt engångsligg leda till barnafödande. Utöver fattig så kan man lägga till unga.

Det som hade varit intressant vore om man istället valde att undersöka efter liknande förhållanden och inte gå efter en simpel hetero/homo skala. I de fall det görs, så tror jag också på att det visar att barn till homosexuella lider av mer psykiska besvär än andra.

Skulle fler homosexuella börja få adoptera eller inseminera, även de som lever under lite sämre förhållanden vilket den här debatten vill frammana, så skulle det också leda till ökade psykiska besvär bland unga.


   
SvaraCitera

Ganon: En illegal invandrare kan inte betala skatt just för att den är en illegal invandrare. Den har inget personnummer och är inte ens tillåten att vara här. Nämn ett annat land där illegala invandare får billigare sjukvård, tandvård, mediciner etc än de egna medborgarna som betalar skatt.

för moms är inte skatt? ^^


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Vehnk: Och Schweiz är ett land som är känt för att ha restriktiv invandring. Ser du sambandet?

23% av Schweiz befolkning har utländsk bakgrund. I Sverige är siffran 12,3%, detta trots restriktiv invandringspolitik.  Ju bättre nätverk och ekonomiska möjligheter till invandrare och ju mer instegsprogram och utbildning desto mer ekonomiskt lönsam blir invandringen. Men mest av allt är invandring något som berikar oss, lär oss om andra kulturer och ger upphov till nya idéer och en mer dynamisk och varm kultur. Vi blir starkare av våra olikheter och likheter och av att ha en antirastisk mångkultur.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Vehnk: Det som hade varit intressant vore om man istället valde att undersöka efter liknande förhållanden och inte gå efter en simpel hetero/homo skala. I de fall det görs, så tror jag också på att det visar att barn till homosexuella lider av mer psykiska besvär än andra.

Fint när människor kan spekulera friskt. Jag lider av att min pappa är så fast i heteronormen och inte tillåter människor att ha andra uttryck. Jag lider inte av att jag kan älska vem jag vill.


   
SvaraCitera

df rqp:

+ bra klockor + bra kirurger

+ Bra choklad! Tänk på alla feta! Cashen rullar in! Tumme upp


   
SvaraCitera

Miceparade: Poäng: definitionen av "bästa möjliga familj" har inget med föräldrarnas kön att göra, utan vilka personligheter och värderingar de för över till sina barn.

Ofta kan det sakna betydelse i utgången för ett barns framtid i hur väl deras föräldrar uppfostrar dem, tyvärr. Hade det varit den enda betydande egenskapen så hade nog ingen varit emot att samkönade äktenskap skaffade barn. Men barn som växer upp annorlunda från andra kommer också att bli påminda av detta vilket i sin tur skapar mycket av det negativa som cirklar omkring homosexuella.


   
SvaraCitera

qazedctgb:

för moms är inte skatt? ^^

Det är företagare som betalar moms, inte privatpersoner.


   
SvaraCitera

Alprolover: Men mest av allt är invandring något som berikar oss

Ja, gud vad berikande det är med gruppvåldtäkter, förortsupplopp, pensionärsrån, sharialagar, misshandel, "vanliga" våldtäkter etc etc. Jag känner mig så oerhört berikad.


   
SvaraCitera

Ganon:

Det är företagare som betalar moms, inte privatpersoner.

Du har fel eftersom företagaren tar ut detta utöver försäljningspriset.


   
SvaraCitera

Ganon: Det är företagare som betalar moms, inte privatpersoner.

kollat på ett kvitto någon gång?


   
SvaraCitera

Järn:

Du har fel eftersom företagaren tar ut detta utöver försäljningspriset.

Ja, eftersom han ändå måste betala in det oavsett.


   
SvaraCitera

Ganon:

Ja, eftersom han ändå måste betala in det oavsett.

Och med andra ord är det till syvende och sist konsumenten som betalar 
tack för att du gör det så lätt för mig.


   
SvaraCitera