Aviseringar
Rensa alla

Min syster är en missbrukare


Kivve
Ämnesstartare

Min syster är en missbrukare. Förr gjorde hon det då och då men nu har det blivit en vardag för henne. Hon inser inte själv att hon har problem. Det påverkar ju inte bara henne, utan alla runt omkring henne tar detta på allvar och många är ledsna och upprörda. Hur ska jag försöka ta upp det med henne utan att hon tar illa upp och känner sig attackerad?


   
Citera

Det är bara att du säger till riktigt ordentligt att om hon inte slutar så kommer hon att tappa vettet och bli galen. Du ska vara arg för det är ju allvarliga grejer det handlar om!

Säg att hon kommer aldrig må bättre av det där Bara sämre! Säg hur det blir för er familj och allt som har med droger att göra och hur fel det är.

Jag vet inte vad du ska säga men säg det ordentligt! Det bästa är om hela familjen är med och att ni säger åt henne.


   
SvaraCitera

Låt henne knarka om hon mår bra av det! 🙁


   
SvaraCitera

jag höll oxå på med droger o skit för nåt år sen. Soc hjälpte mig. Sen beror det ju på vilka droger hon tar. är det cannabis så är det ju kanske inte lika allvarligt som typ meth, koks elr heroin...


   
SvaraCitera

Vilka droger håller hon på med då, om det är så illa? 


   
SvaraCitera

Hej! Det bästa är nog att du kontaktar någon organisation som jobbar med missbruksproblematik inom familjer. Förslagsvis kan du börja med att höra av dig till Ulf Zetterman på Ersta Vändpunkten, som finns i vår Stöd & Svar-panel. Han är sociolog och psykoterapeut, har väldigt stor erfarenhet av att hjälpa och stötta anhöriga till alkohol- och drogmissbrukare och kan säkert ge dig råd om hur ni kan gå vidare för att hjälpa din syster!


   
SvaraCitera