Aviseringar
Rensa alla

Moderaterna och Centerpartiet får tillsammans över 50 % i 30 år framöver.


N.W: Redan nu vittnas det ju om en systemkollaps på både migrationsverket och arbetsförmedlingen på grund av antalet asylsökande.

Det jag aldrig ser dig nämna någonstans är att arbetslösheten rent procentuellt aldrig ökar. Det borde den ju göra, eftersom flyktingmottagningen ju är så "ansvarslös", men icke... Kan det ha att göra med jämviktsarbetslöshet att den varken ökar eller minskar?

Hjärta


   
SvaraCitera
Asha
 Asha
Ämnesstartare

N.W:

Redan nu vittnas det ju om en systemkollaps på både migrationsverket och arbetsförmedlingen på grund av antalet asylsökande. Så långt bort är ju därför inte en hel välfärdskrasch. "Utplånad" kanske var att ta i men saker som allmän sjukvård, bostadsbidrag, socialbidrag och etablerad äldrevård kommer absolut vara en omöjlighet vid ett läge år 2024 där Sverige tagit emot över två miljoner nya invandrare.

Om du ger någon bidrag, så går den och konsumerar (vilket ger skattepengar), vilket skapar jobb (vilket ger skattepengar)? Vilket skapar mindre personer med bidrag (vilket sparar utgifter för det offentliga), som går och konsumerar (vilket ger skattepengar), och skapar jobb (vilket ger skattepengar), osv osv. Glad Problemet är såklart att jobben inte måste skapas i Sverige. Men då är frågan snarare konkurrenskraft med övriga världen, och inte huruvida man beviljar flyktingar en fristad, eller om man betalar ut bidrag till de som behöver det eller inte. 


   
SvaraCitera
Asha
 Asha
Ämnesstartare

Att beskatta någon betyder bara att i stället för att den som betalar skatten konsumerar, så konsumerar någon annan som förhoppningsvis har större behov. 


   
SvaraCitera

N.W:
Två nyliberala partier...

Det är redan i de tre första orden tydligt att du har absolut noll koll på vad du talar om. Varken Moderaterna eller Centerpartiet är nyliberala.

mynona:
Nedmonteringen av välfärden, som de redan har inlett och hunnit göra en del på, skulle fullföljas. Vi skulle få ett samhälle utan trygghet och därmed större rädsla, mer introlerans och större grogrund för rasism, fascism, sd etc. "Vänster" och "socialism" skulle bli ett lika stort skällsord som i USA - de har påbörjat även den utvecklingen då de i debatter använder ordet "vänsterpolitik" som om det var något negativt. 

Kort sagt: välfärden skulle avskaffas. 

Vi bör väl ända fatta vilket samhälle vi får av det. 

Jag är nyfiken, skulle du formulera att välfärdsstaten är ett självändamål? 


   
SvaraCitera
mynona

Homochill: Jag är nyfiken, skulle du formulera att välfärdsstaten är ett självändamål?

Välfärden är den viktigaste grundfrågan för mig: innan jag informerar mig om ett partis linje i övriga frågor måste jag först veta dess inställning i välfärdsfrågor, och det avgör min sympati rätt väl. Det avgör och påverkar så många andra saker; ett samhälle utan välfärd skapar desperation och rädsla som leder till bitterhet och resulterar i syndabocksbeteende och intolerans; det leder till politisk uppgivenhet och skadar demokratin då endast de som har pengar har tid att informera sig och delta i politiken; det tvingar fram en fixering vid pengar och en fattig tillvaro där alla tvingas fokusera på överlevnad och endast de som fötts med pengar eller har intresserar sig för pengar kan förverkliga sig själva.

Välfärdstaten är den grund ovanpå vilken vi kan bygga alla övriga mål, det är den enda grund som ger oss tid och möjlighet att fokusera på något annat än att överleva. 


   
SvaraCitera

Petros Synthea: Adolf Hitler: In office 2 August 1934 – 30 April 1945

bortsett från allt rasbiologiskt trams så kan man inte direkt hävda att han förstörde landet, tvärtom, NSDAP drog det ur krisen som varade sedan första världskriget och skapade en stark ekonomi med bättre infrastruktur, högre välfärd och nästan ingen arbetslöshet.

Folk är alldeles för snabba att förkasta den delen av nationalsocialism som inte handlade om krig och förintelse


   
SvaraCitera