Aviseringar
Rensa alla

moraliskt rätt att knocka skiten ur någon i kampsport?


Ämnesstartare

tråden handlar alltså om din subjektiva åsikt 

vad hade ni tyckt om någon som försörjer sig själv genom att knocka skiten ur folk?

Rullar ögonen


   
Citera
Ämnesstartare

http://ungdomar.se/forum/thread/foerbjud-mma

Såhär skrev en kille: 

Debatten kring MMA har börjat tystna. Frågan är varför. Uppenbarligen politikernas feghet, politiker som inte vågar ta tag i denna vansinnes ''sport''. Det är både oetiskt och extremt våldsamt och detta dras osäkra ungdomar till som vill hävda sig gentemot andra.

För ungdomar som börjar träna mma gör detta för att imponera och inget annat. Personligen anser jag att mma snarare är legaliserad misshandel där sparkar, slag och knän är tillåtet mot huvud och ryggrad. Man är även tillåten att strypa motståndaren till han eller hon svimmar.

Jag har själv träna taekwondo i sju år för att klara pressade situationer och minska våldet i samhället. Jag fick lära mig konsten att försvara mig. Det är mer en konstform. mma är ingen riktig kampsport eftersom det enda som krävs är dårskap blandat med förmågan att kunna slåss. Kan jämföras med en spark i karate, som sker med precision och elegans, men i mma är viftar man med armarna som vildar.

Vad tycker ni? Ska man riskera folkhälsan och samtidigt betala skattepengar till sådan här smörja? Är det bra för ungdomar som saknar både självkänsla och självförtroende att börja träna detta?

LOL


   
SvaraCitera
Kudhos

Finns ju domare och skyddsvakter inom mma. Många skadar sig hårt men de som tävlar vet vad de ger sig in på. Det är inte som att deltagarna ba "hade tråkigt så gick in i en mma match för att liva upp helgen lite."


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Kudhos: Finns ju domare och skyddsvakter inom mma. Många skadar sig hårt men de som tävlar vet vad de ger sig in på. Det är inte som att deltagarna ba "hade tråkigt så gick in i en mma match för att liva upp helgen lite."

ja man skadar dock någon med flit...


   
SvaraCitera
Kudhos

Bööööörg:

ja man skadar dock någon med flit...

Det heter kampsport. Det är ett ömsesidigt avtal mellan två.


   
SvaraCitera

Kudhos: Det är ett ömsesidigt avtal mellan två.


   
SvaraCitera

Anser inte att kampsport är  världens mest givande sport, men som sagt, ja det är moraliskt rätt då det är ömsesidigt.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Istechetvåpunktnoll: Anser inte att kampsport är  världens mest givande sport,

anser att det är världens mest givande sport. har sparrat med och imponerat thailändska mästare och nordiska mästare fan vad jag ska kick some ass lol...sorry för skryt men är så jävla motiverad!!! Cool


   
SvaraCitera