Aviseringar
Rensa alla

Musiken förr var bättre!


snarare så att man minns allt det bra typ, nu möts vi av så mycket kreativitet att det är svårt att hitta vad man söker, det krävs en tillbakablick för att finna guldkornen


   
SvaraCitera

alla vet att den var bättre förr

99-03 är musikhistoriens bästa år


   
SvaraCitera

1700- och 1800-talet. Då alla tidslösa mästerverk skrevs.


   
SvaraCitera
SLCD
 SLCD

[y]


   
SvaraCitera

det fanns skit då med bara att man har glömt den. det kommer kreativ fantastisk musik nu som man kommer minnas så kommer man glömma brittneys tre senaste album....


   
SvaraCitera

Så jävla bra! [bigcheers]


   
SvaraCitera

sant!


   
SvaraCitera

Schism:

Mainstreammusiken var definitivt roligare i alla fall.

Det där stämmer ju iaf garanterat. Då man såg på Voxpop och grejer, musikvideon var viktigare än musiken på den tiden kändes det som.


   
SvaraCitera

Fanns mycket skit också, den musik som har överlevt är väl först och främst den som varit bra nog att motstå tidens tand så därför är det lätt att tänka så. Men visst majoriteten av den musik jag gillar har några år på nacken eller iaf har artisterna det. Det kan ju också vara så att idag när det knappt säljs några skivor längre inte finns samma vilja från skivbolagens sida att satsa på något som inte är überkommersiellt och enligt den mall som säljer just nu. Då minskar kreativiten kanske lite. Men samtidigt så kan ju du idag sätta dig med en akustisk gitarr och spela in en låt om utarmat uran och förlorad kärlek och trycka på en knapp på datorn så når du ut till miljoner människor på nätet. Det finns ett mycket bredare utbud idag, man måste bara leta efter det (vilket med internet också är ganska lätt).

MVH: bob dylan äger


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Det är klar att det fanns skit då!!


   
SvaraCitera

Neh. Nyare indiepop/indierock har otroligt fin kvalitet.

Hela den delen styr upp för allt det som populärmusik kastar emot oss.


   
SvaraCitera

näe


   
SvaraCitera

En tanke som slår mig är att texter osv blir mer framträdande om ackompanjemanget är ganska omodernt och fattigt. Ett exempel skulle kunna vara Leonard Cohen's Songs From A Room. Om man är bra lyriker är kanske ett sofistikerat, flashigt jävla komp nästan en begränsning.


   
SvaraCitera

Semi:

Hejsan, denna låten släpptes "förr".

...huj


   
SvaraCitera
zIGGE

Haha denna video är bäst, den symboliserar alla videor jag nu länkar 😛
THERES NO STOPPING THE AWESOMENESS

sen finns det bättre låtar än tillexempel dessa förr?? aldrig.....


   
SvaraCitera