Forumet - När tycker du man skall straffbeskattas på sin lön?

När tycker du man skall straffbeskattas på sin lön?

1944 0 140

Spana också in:

Eftersom vänstern vill höja alla skatter och högern vill sänka alla skatter vore det kanske bättre att skatteuttaget sker efter politisk tillhörighet. Dvs vänsterväljare får betala högre skatt och högerväljare får betala lägre skatt. 

Naturligtvis inser jag att ovanstående förslag inte vore genomförbart men det vore mer rättvist.

aristoteles: Aldrig
Tycker ärligt talat bara det är jävla dumheter att betala högre procent skatt bara för att man har väldigt hög lön.  
Sätt en lika procent skatt till det som alla andra skattebetalare har, utan att betala 20% (eller vad det nu är, har för mig det var runt 20%) extra på summan som överskrider. Att vara höginkomsttagare ska inte vara något straff som skattesystemet nästan verkar få det att framstå.
Om jag som tjänar 30k i månaden får skatta 33%, ska en som tjänar 100k i månaden också skatta 33%. Det är det enda rättvisa.

Scream: Naturligtvis inser jag att ovanstående förslag inte vore genomförbart men det vore mer rättvist.
Tror att andelen som röstar mot höger skulle öka rätt mycket. Mycket glad

Hando: Tror att andelen som röstar mot höger skulle öka rätt mycket.
Ju fler som skulle högerrösta desto bättre.


Moongoose : Då borde ju också vänsterväljares skatt också bara gå till vänsterväljare lr
Naturligtvis.

Fördelen med högerpolitik är att högern vill minska byråkratin, hela offentliga sektorn inkl alla jävla pappersvändare som bara kostar samhället/skattebetalarna massa pengar.

Däremot är jag starkt kritisk mot högerns utförsäljning av bl a Apoteken och Bilprovningen. Är även i viss mån misstänksam mot ex privat åldringsvård och sjukvård. Däremot måste både den offentliga åldringsvården och sjukvården effektiviseras.
Polisen av idag är ett skräckexempel. Ett ingripande kan ta 6 minuter. Sedan måste snutjävlarna ägna 54 minuter till att så nogrannt som möjligt skriva en rapport.
Ringer man Polisen idag på 11414 så kanske man blir nummer 241 i telefonkö och får vänta i nästan 3 timmar bara för att få beskedet att vi har allvarligare brottslighet att ta hand om... klick.  Arg