Forumet - Nej nu jävlar ska jag sluta köpa kött, behöver hjälp av er för att hitta nya köttfria paradnummer!

Nej nu jävlar ska jag sluta köpa kött, behöver hjälp av er för att hitta nya köttfria paradnummer!

565 0 83
Som rubriken lyder, behöver hjälp med lätta vegetariska saker som jag kan äta här hemma (kommer nog fortsätta äta kött på skolan, har för mig att de har svenskt kött men om så ej är fallet så slutar jag väl med det med).

Det jag brukar laga är chili con carne, thaicurry, speghetti och köttfärssås, korv och mos, köttbullar och makaroner/mos, andra kycklinggrytor osv.

Behöver således tillbehör till mos, makaroner, paste, nudlar och ris.
Jag har redan skurit ner så pass mycket på min köttkonsumption att jag inte ser någon idé att fortsätta, så snälla ge mig lite tips (Y)
OF 5:

Och så kan man ju woka i hopp en massa olika och variera sig lite och ha olika saker till


Det är iofs sant, skulle klara mig utan kyckling i wok då jag ändå har så pass lite, det är snarare något mentalt att jag vill ha kött i för att rätten ska vara komplett.

Är det någon som har något matigt substitut jag kan ha i chili con carne och köttfärssås? Kanske någon rotfrukt eller liknande? qournfärs är ingen höjdare så vitt jag vet.

Spana också in:

Dan_the_ironman:

Är det någon som har något matigt substitut jag kan ha i chili con carne och köttfärssås? Kanske någon rotfrukt eller liknande?


Kolla länken jag la upp.

Som kille kan man inte leva på sallad och rotfrukter, måste få i dig proteiner med. Prova lite proteinrika köttsubstitut.

Äter inte pasta eller potatis själv, försöker undvika kolhydrater och äta sånt med mycket proteiner och fett i stället.
Linser, bönor, kikärtor, tofu, quorn (sen tog hjärnan stopp, men fråga Ögon, hon har säkerligen mer koll)

Dessa är bra ingredienser att tillaga "köttkompensation" av. Biffar, röror och goda grytor.
Sen finns soyakorv och annat dyrt att köpa färdigt från frysdisken.

Rekommenderar quinoa, matvete och bulgur annars pga gott.
Liebestraum:

quorn, soja eller andra baljväxtprodukter


iofs så har jag typ 300gr till 6 portioner när jag lagar mat så kanske inte kommer känna så stor skillnad.

Är det något man ska tänka på gällande kryddning när man steker dessa saker?


Men tusen tack för all hjälp allihopa (Y) [love]
Dan_the_ironman:

Är det något man ska tänka på gällande kryddning när man steker dessa saker?


vill man ha ordentlig umamismak likt kött så kan man använda lite sojasås eller natriumglutamat (aromat funkar)
Finns även alger och tångväxter med smaken, typ kelp, men har aldrig sett dem i någon vanlig livsmedelsaffär