Aviseringar
Rensa alla

nomnom ångest efter varje måltid nomnomnomnomnomn


Ämnesstartare

Okej, har typ redan sagt hejdå till UM men jag vet inte vart jag kan vända mig annars för det ända svar jag får är "skaffa hjälp". 

Jag får ångest efter varje måltid. Det spelar ingen roll om det är 16 eller 1600 kcal i den (ja jo lite skillnad på hur stor ångesten är såklart) men jag får ALLTID ångest. Tanken "jag kunde gått utan mat längre om jag inte tog denna apelsin" dödar mig varje gång jag tagit en tugga. Ända som dämpar min ångest är att spy, träna eller skada mig själv. Jag vet inte vad jag ska göra alls? Ja jag vill ju självklart gå ner och hälst ligga på en kroppsvikt på caaa 0 kg "::::))))". 
Vad kan jag göra? 

OCH SÄG FÖR I HELVETE INTE NU "SKAFFA HJÄLP" FÖR DÅ STRYPER JAG DIG I MITT HUVUD. JAG TÄNKER INTE UNDER NÅGRA OMSTÄNDIGHETER VÄNDA MIG TILL ETT ÄTSTÖRNINGSCENTER ELLER NÅGON ANNAN FORM UT AV HJÄLP. PUNKT.


   
Citera
Ämnesstartare

Du har problem med hur du tänker kring det och behöver ändra ditt synsätt kring mat. en krokig väg med både fram och bakåtsteg. Hur du ska göra det själv kan vara rätt svårt att komma på och är väldigt individuellt.

Något som om man ska hjälpa dig, man måste veta rätt mycket om hur du är och hur du tänker kring det. Involvera någon i det så kommer ni komma på hur ni ska lösa det bra.


   
SvaraCitera

Ätstörningar kräver oftast professionell hjälp så det finns inget annat råd att ge dig. Det finns säkert bra tips att läsa på nätet men för att verkligen få bukt med det och komma tillrätta med ev underliggande problem så måste du få professionell hjälp.  Det finns ingen quick fix här tyvärr. Du måste ju dock hitta någon duktig terapeut, och låta hen hjälpa dig. Vänd dig till vårdcentral, ungdomsmottagning eller BUP.

Att behöva tvångsintas och bältas fast med dropp är ingen höjdare.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Jag får ångest när jag gör allt men jag äter hellre mat än övriga alternativ. Tumme upp


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Allting sitter i ditt huvud. Mår du illa för att du tror att du blir tjock när du äter en apelsin? Är du tjock eller tror du bara att du är tjock?


   
SvaraCitera