Aviseringar
Rensa alla

Nybildat parti i Spanien tredje störst - vill införa medborgarlön


Ämnesstartare

Partiet, som leds av Pablo Iglesias, professor i Statsvetenskap, har framtagit ett partiprogram med några punkter för att som de själva kallar det “konstruera demokrati”.

  • Återhämta ekonomin, där den främsta förändringen är att de vill införa basinkomst för att bekämpa fattigdomen och återta den sociala värdigheten som de menar att Spaniens befolkning har förlorat i och med krisen.
  • Arbeta för frihet, jämlikhet och broderskap genom att bryta ner barriärerna i hela Europa och bland annat tillåta människor att samarbeta rättvist utan till exempel datainsamling och massövervakning.
  • Omdefiniera statssuveränitetsbegreppet genom att omförhandla och begränsa Lissabonfördraget, dra sig tillbaka från vissa frihandelsavtal och införa folkomröstningar gällande större konstitutionella reformer.
  • Värna om miljön genom att bland annat reducera användandet av fossila bränslen, främja och utveckla användandet av kollektivtrafiken samt förnybar energi

Progressiva Podemos blir tredje största parti


   
Citera

Nämen se där Rodnar


   
SvaraCitera

Så ligger Zymba bakom sidan 


   
SvaraCitera

Låter spontant som ett populistiskt parti då det inte känns som man riktigt har pengar till att erbjuda hela befolkningen en medborgarlön och samtidigt återuppbygga en stark välfärdsstat. Hur skulle dessa satsningar finansieras? 


   
SvaraCitera

N.W: Hur skulle dessa satsningar finansieras?

Genom att beskatta de rika naturligtvis, vad annars?


   
SvaraCitera

Zymba:
Nämen se där Rodnar

😀


   
SvaraCitera

Buddah:

Genom att beskatta de rika naturligtvis, vad annars?

Ja, det finns ju populister som lovar guld och gröna skogar till alla, inklusive höginkomsttagare, utan finansiering. 


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

N.W: Låter spontant som ett populistiskt parti då det inte känns som man riktigt har pengar till att erbjuda hela befolkningen en medborgarlön och samtidigt återuppbygga en stark välfärdsstat. Hur skulle dessa satsningar finansieras?

Lite populism är aldrig fel. 🙂


   
SvaraCitera

Skummat igenom lite av partiprogrammet och läst några punkter där man vill öppna gränser och bland annat erbjuda mer rättigheter till illegala invandrare. Stärker bara min bild över att det är ett typiskt vänsterpopulistiskt parti som utnyttjar den ekonomiska krisen genom att lova guld och gröna skogar till det mesta som är fint i samhället men som har det tunt på den ekonomiska och realistiska sidan. 


   
SvaraCitera