Aviseringar
Rensa alla

Pineapples syn på attraktion hos könen


Ämnesstartare

Killar i större utsträckning än tjejer är ej noga med vad för partner de träffar. Ta tex den tysta killen i din klass på gymnasiet eller grundskolan som var snäll när du pratade med honom men som ej gick ut på kvällarna och söp sig dräng full på en kvarting vodka. Denna kille skulle, precis som de flesta andra människor i gymnasiet / grundskolan, vilja eller iaf pröva på att ha en flickvän. Hur ska han gå tillväga ? Det vet han inte, han får inga hjälp av föräldrar hur man raggar eller inget stöd av hans andra "nörd kompisar". Det finns möjligheter att denna kille börjar hänga inom en subkultur och därav träffa vänner av samma och motsatt kön som har den primära gemensamma faktorn - De passade ej in och har nu ett avvikande beteende. Vill man dra detta till en modern subkultur så kan vi ta EMOs, killar kysser killar och killar har smink och dylikt. Jag tänker ej säga om det är rätt eller fel men bristen i kunskap/möjlighet att bli mr populär i den första sociala sfären (läs: vad som anses normativt normalt) leder personen till ett, i samhälles ögon, avvikande beteende - därav subkulturer.

ALLA människor har ett STARKT behov av att känna gemenskap eller tillhörighet. Kalla det gener eller socialisation, vi är flock djur. Ett common misstake som folk gör är att när de använder termen "killar" och framgångs rikhet med andra könet så utgör denna procenten kanske 25%. Resten av killarna hamnar i skymundan (nu tänker jag inte bara ungdomsår). De går ut och super och går hem och runkar, vaknar bakis och spelar World of Warcraft. De trivs i allmänhet med sitt liv men det skulle vara skoj att träffa en av det andra könet för bekräftelse. Många killar VET INTE och får ingen information hur de ska bete sig för att attrahera motsatta könet. Därför fortsätter de att vara snälla eller som vissa kanske kallar det: mesiga.

Och nu kanske någon kommer säga "Men jag känner många killar som ej super som träffar tjejer" <--- Detta finns inte i min världsbild. Det korta liv jag levt och de människor jag pratat med / mött har vittnat om det motsatta. Alkohol gör en utåtriktad i vissa fall och är man inte utåtriktad som kille så kommer man inte träffa tjejer. Det finns undantag men det är INTE vanligt ! Nu är tiderna i rörelse och ett mer jämställt samhälle när det kommer till raggning börjar etablera sig men vi är inte där riktigt än.

Tjejer i gymnasie/grundskola vill också givetvis träffa killar och ha / pröva på pojkvän. Problemet som det har varit är att många tjejer är passiva när det kommer till skola / annan miljö / krog miljö när det gäller första initiativet. Nu kanske folk kommer säga "det där stämmer inte" men då vill jag att du tar en funderare på hur många tjejer du hade i din klass / skola / på krogen som du misstänkte / visste inte träffade killar pga diverse anledningar. Problematiken mellan killar och tjejer i helhet uppstår i att killar törs inte ragga då de ej prövat, ej fått någon information, blivit sågade så de nästan börjar gråta. På andra sidan så har tjejer ej heller fått någon information hur de ska gå tillväga. Och om de fått tips och dylikt så är det ofta av tjejkompisar eller tjejtidningar och tjejers idéer och ännu mer tjejtidningars uppfattning om vad killar tycker om / fungerar är långt (läs <-----> så här långt) ifrån verkligheten. Pröva själv att sätta ihop en IKEA möbel utan manual ! Det går att pröva men det kommer sluta i frustration. Man måste antingen få någon som hjälper en, uppmuntrar en eller att man satt ihop liknande möbler innan (läs: har raggat innan)

När det gäller attraktion mellan könen så är det ur min världsuppfattning som följande: Vill killar träffa tjejer så måste de antingen vara självsäkra / dra på en mask / dricka sig påverkade för att man ska ta till handling. Det är en ond men det kan även vara en god spiral, beroende på frekvensen på lyckade förhållanden / raggning. Killar som går ut och är "sig själva" och faller in i kategorin "snälla killar" är ofta inte intressanta. Varför ? - De tar inte för sig, de brukar se sämre ut och de kan ofta inte dansa lika bra. Så hur ska dessa snälla killar göra ? Jo dom gör det som dom tror funkar bäst - vara snälla. De bjuder antingen på en drink eller ställer en massa frågor för att tjejen ska känna sig sedd eller för att de inte vet hur det sociala spelet går till vid raggning. De kommer troligen (läs: inte alltid!) inte få någon respons och den negativa spiralen snurrar sig djupare.

Vad vill tjejer ha ? Jag har tyvärr inget svar på detta (sorry killar) då det skiljer sig från person till person MEN de riktlinjer jag har lärt mig so far är följande
- Tar för sig
- Får tjejen att känna sig trygg
- Har ekonomiskt/socialt/kulturellt kapital
- Är tuff och kan använda sig av subtilt våld / härskar tekniker mot andra killar. Kalla det alpha hane om ni vill. (detta stämmer inte lika mycket som de andra 3 riktlinjerna )

Det jag tror det fundamentala felen är: Tjejer tar för lite initiativ, och om ni tjejer säger "Men vi gör ju det ! *ramaskri*" så får ni tänka att många killar inte är proffs när det kommer till sociala spelet så ni får "överdriva" lite nästa gång. Här kommer dock ett problem in. Vissa tjejer och killar har någon dum uppfattning om att folk som har sex ofta / ONS är lösaktiga och ej pålitliga av just denna anledning. Detta går åt båda hållen.

När killar går fram så blir det nedskjutna för hårt och vill då inte upp på sadeln igen för det gjorde för ont att bli rejected. Sen så är det förekommande (Det vet jag mycket väl själv) att vi ofta dricker för mycket alkohol. Kommer det någon tjej, oavsett utseende, och är dyngrak och ej kan föra en anständig konversation så blir jag inte intresserad. Äcklad är absolut inte rätt ord, bara inte intresserad.

Sen tror jag det är för stor fascination vid utseende och inte insidan. Jag tror många killar och tjejer skulle kunna skippa "good looks" på sin partner / ragg om de skulle veta att det är en rolig och bra person. Men det gamla uttrycket "Utsidan ger insidan en ärlig chans" är därför klockrent.

OBS! Detta publicerade jag på ett annat forum för en annan publik. Är intresserad av att höra hur ni här på ungdomar tänker och resonerar kring det sociala spelet vi kallar attraktion.


   
Citera

Vilket jävla dravel.


   
SvaraCitera

Pineapple:

misstake

Pineapple:

misstake

Pineapple:

misstake

Pineapple:

misstake

Pineapple:

misstake

AHAHHAH


   
SvaraCitera

djupt mannen[crazy]


   
SvaraCitera

bryr mig itne om detta så tänke itne läsa


   
SvaraCitera

Wtf, pallar inte läsa[sad]
Ser bara massa engelska uttryck och annat "tufft"[rolleyes]


   
SvaraCitera

I vilket fall, vad är det du vill komma till? Det du skriver är ingen nyhet precis.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Pineapple:

Är intresserad av att höra hur ni här på ungdomar tänker och resonerar kring det sociala spelet vi kallar attraktion.

Om ni håller med eller ställer er kritiska till något i texten. Tycker det är intressant att få höra andra åsikter, främst ungdomars, och hur människor upplever sin vardag. Enligt min uppfattning så är just attraktion ett stort problem för många människor och kan vara något som leder till stor livsglädje men även självskadande beteende i värsta fall.


   
SvaraCitera

Du tycker inte att du är lite heteronormativ?


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Oväntad:

Du tycker inte att du är lite heteronormativ?

Texten tar inte in någon annan sexualitet för det skulle bli alldeles för stor text. Då folk inte orkar läsa som det är så känns det lite överkurs. Sen så besitter jag begränsad kunskap hur normerna hos homosexuella ser ut och hur attraktion mellan de kan te sig. Skulle kunna uttala mig men jag avhåller mig att gå ut på hal is.
Sen så kommer säkert någon nämna andra sexualitets inriktningar men det undanbeder jag. Antingen är man hetero eller homo. Trans eller könslös så attraheras / identifieras man mot något kön. Och de som inte gör det utgör en sån lite procent andel att det ej går att väga in i vanliga diskussioner.


   
SvaraCitera

Pineapple:

common misstake

ironin 😀


   
SvaraCitera

Jag hade svårt att se någon röd tråd genom texten. Tror du behöver lära dig hur man lägger upp en text ordentligt. Annars blir det bara pannkaka om man skriver så pass mycket.

Och om jag nu inte missuppfattade dig, så var det näst intill omöjligt att hitta en partner i nyktert tillstånd. I beg to differ, känner ett flertal nykterister som har flickvän. Gäller bara att man letar i rätt forum (Och nej, menar inte enbart internetforum).


   
SvaraCitera

tl;dr Snälla killar får inga tjejer.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Buddah:

Och om jag nu inte missuppfattade dig, så var det näst intill omöjligt att hitta en partner i nyktert tillstånd. I beg to differ, känner ett flertal nykterister som har flickvän. Gäller bara att man letar i rätt forum (Och nej, menar inte enbart internetforum).

Nej inte omöjligt. Jag quotar nedan [smile] Givetvis finns det andra forum där man hittar likasinnade. Men vilken sorts forum tänker du mer specifikt på ?

Pineapple:

Vill killar träffa tjejer så måste de antingen vara självsäkra / dra på en mask / dricka sig påverkade för att man ska ta till handling.


   
SvaraCitera

Pineapple:

Men vilken sorts forum tänker du mer specifikt på ?

Beror alldeles på person. Kan vara någonstans där man utövar något gemensamt intresse. Gymmet eller dylikt.


   
SvaraCitera