Aviseringar
Rensa alla

politisk riktning?


Blandning mellan socialist och socialdemokrat, mest socialist.


   
SvaraCitera

någonstans runt miljöpartiet/socialdemokraterna, båda parier har bra punkter


   
SvaraCitera

Literatus:

http://www.politicalcompass.org/

Knycker:
Image


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Denna del av forumet verkar krylla av förvirrade vänstersjälar, och det skrämmer livet ur mig. Inte nog med att ni fyller era egna små hjärnor med lögner och trams (se t.ex. Solidaritet) utan ni får även andra läsare till att faktiskt tro på skiten ni slänger ur er.

En syndikalist, en (förvisso oseriös - hoppas jag) anarkist och ett gäng andra lingon i samma tråd om politiskt inriktning. Jag mår illa.


   
SvaraCitera

Gentlernen:

Min åsikt är att var och en som hyser högersympatier trots en årsinkomst under 300 000 kronor borde omyndigförklaras, då personen i fråga uppenbarligen fullständigt saknar självbevarelsedrift och är en fara för sig själv och andra i sin omgivning.

[love][bigsmile]


   
SvaraCitera
SLCD
 SLCD

Ickedeltagande [bigsmile]


   
SvaraCitera

Enstenärhård:

Socialdemokraterna och Vänsterpartiet står mig närmast. miljöpartiet gillar jag inte riktigt.. lite för höger för mig, dem är för exempel för friskolor, jag tycker att skolan ska vara statlig och inte privat ägd.

Tycker det varierar från fråga till fråga. MP är visserligen borgerliga i t.ex. småföretagarfrågan och privatiserade skolor och så (samt gillar inte de antivetenskapliga drag man kan hitta hos vissa miljöpartister, men det är ju mer på individplan), men sossarna är mycket mer övervakningshetsare och tenderar att slicka storföretagarröv mer än MP, samt, har numera mer elitistisk utbildningspolitik i min erfarenhet. MP är väldigt splittrat, och MP's vänsterfalang är nog mer vänster än sossarnas (särskilt grön ungdoms) medan deras högerfalang nog är mer höger än sossarnas. Nästan alla "gröna" jag känner är vänsteranarkister eller dylikt och försöker ta partiet mer åt det hållet. Nu vet jag ju att du är auktoritär, men sossarnas övervakningshets är ju knappast något som gynnar arbetarrörelsen.

Framförallt vad gäller unga känns det som att vänsterfolk dras till antingen V eller GU, men få dras till SSU. Förhoppningsvis kan detta leda till ett mer vänsterinriktat i framtiden, dock verkar det ju som att partitoppen ofta är rätt höger (som alltid, de med makt är höger).

EDIT: Sen är jag av åsikten att djurrätt också är en vänster-högerfråga då liberaler ser djur som ägodelar för vinstmaximering (på samma sätt som de ser människor) medan det på vänsterkanten är mer varierat. Det är givetvis inte en NÖDVÄNDIG del av vänstern, och självklart kan man vara vänster utan att bry sig om djurrätt, men det finns en stark höger/vänster-koppling på det hela.

EDIT2: Samt att MP tycks stå starkare emot immaterialrätt, som ju också är en kapitalistisk företeelse. På det stora hela tycker jag nog att MP är ungefär lika vänster som sossarna - de är något mer höger i vissa stora frågor, men en bra bit mer vänster när det gäller massa mindre frågor. Fast immaterialrätt och utbildningspolitik är iofs stora frågor för mig.

EDIT3: Haha, jävla massa edits. För att förtydliga vad jag menade med utbildningspolitik så menade jag utformningen av skolan snarare än privatiseringsfrågan. MP är kritiska till betygssystemet och synen på "ordning och reda!", som är oerhört elitistiskt och skadar arbetarbarn långt mer än rikemansbarn, medan S helt har köpt alliansens koncept, förutom just vinstdrivna skolor.


   
SvaraCitera

KingGurka:

men sossarna är mycket mer övervakningshetsare och tenderar att slicka storföretagarröv mer än MP, samt, har numera mer elitistisk utbildningspolitik i min erfarenhet.

Sorligt nog har sossarna börjat luta mer åt höger dem sista åren. Tyvärr var jag inte född då, men dem bästa åren var 60-70 tal när Sossarna, och sverige generellt sätt, lutade mycket åt vänster.

Då exempelvis matvarokedjan Konsum (numera kallat Coop forum, som i för övrigt jag alltid handlar i) som har varit/är mycket politiskt vänster-styrt, hade som mål att bygga ut kedjan överallt och att det skulle bli den enda mataffär att handla i. Tyvärr blev det ju inte så, så nu har vi istället ICA, Lidl, Willys och en massa andra vinstbaserade affärer som tävlar om vem som får flest kunder.

Varför det slutade så vet jag faktiskt inte, något jag inte tagit reda på. Men skulle inte förvåna mig om Borgarna hade ett finger med i spelet och förstörde drömmen om den enda och gemensamma matvarubutiken för svenskarna.

KingGurka:

Nu vet jag ju att du är auktoritär

Jag är socialist, inte auktoritär.

KingGurka:

EDIT: Sen är jag av åsikten att djurrätt också är en vänster-högerfråga då liberaler ser djur som ägodelar för vinstmaximering (på samma sätt som de ser människor)

Mm, det är så med allt inom höger, allt ska vara vinst/tävlingsbaserat, även när det gäller levande varelser.

KingGurka:

MP är kritiska till betygssystemet och synen på "ordning och reda!", som är oerhört elitistiskt och skadar arbetarbarn långt mer än rikemansbarn, medan S helt har köpt alliansens koncept, förutom just vinstdrivna skolor.

Ja, "Ordning och reda" är bara ännu ett höger-påhitt som skadar barnen. Fri uppfostran och utbildning är en männskligare väg att gå. Vi är ju alla människor.

Skolor ska, som Vänsterpartiet tycker, inte ha ett betygssysstem, vilket jag fullständigt håller med om. Det är vansinne att barn/ungdomar ska TÄVLA i sin utbildning. Alla är lika mycket värda, betyg framstår bara vissa barn som bättre än andra.


   
SvaraCitera

Samhällskritisk kapitalist. [smile]


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Vänster


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Enstenärhård:

Tyvärr blev det ju inte så, så nu har vi istället ICA, Lidl, Willys och en massa andra vinstbaserade affärer som tävlar om vem som får flest kunder.

Konkurrens bidrar till större utbud, billigare priser och en högre standard på varor då varje företag försöker hålla högst klass för att inte tappa kunder. Det bidrar även till att kedjorna byggs ut och att fler jobb skapas.

Flest kunder = Bäst i praktiken!

Enstenärhård:

Varför det slutade så vet jag faktiskt inte, något jag inte tagit reda på.

Människor insåg väl att kommuniströran som började dyka upp inte höll. Svenskarna ville väl behålla sin frihet och demokratiska rättigheter. Att sköta livsmedelsbranschen enligt en modell som verkar tagen ur 40-talets Sovjet lät väl helt enkelt inte attraktivt nog.

Enstenärhård:

Skolor ska, som Vänsterpartiet tycker, inte ha ett betygssysstem, vilket jag fullständigt håller med om. Det är vansinne att barn/ungdomar ska TÄVLA i sin utbildning. Alla är lika mycket värda, betyg framstår bara vissa barn som bättre än andra.

Ännu ett bevis på att ni kommunister är ett gäng lata patrask som inte är kompetenta nog (inte intellektuellt menat) att studera och få bra betyg, utan som istället vill skrota hela systemet som gjort Sverige till en av de mest framgångsrika i-länderna i världen.


   
SvaraCitera

<----vänster asso[blush][blush][blush][bigsmile][crazy][wink][love][surprised][cheers][cheers][y][wink][rolleyes][bigsmile][bigsmile][bigsmile][bigsmile][bigsmile][bigsmile] överjonsumera jaa


   
SvaraCitera

konsumera ja*


   
SvaraCitera

Subliminal:

Konkurrens bidrar till större utbud, billigare priser och en högre standard på varor då varje företag försöker hålla högst klass för att inte tappa kunder. Det bidrar även till att kedjorna byggs ut och att fler jobb skapas

Konkurrens bidrar också till ökad skillnad mellan rika och fattiga, större klyftor och ett ojämnställt och otryggt samhälle. Det är möjligt att det kan finnas en och en annan fördel med ett vinstbaserat system som du nämnde, men nackdelarna är så pass många fler och så mycket värre.

Människan måste alltid prioritera varandra.

Subliminal:

Människor insåg väl att kommuniströran som började dyka upp inte höll.

Eller så var det högersvinen som smällde i folk att det inte var bra, för att sen kunna få mer makt och pengar till sig själva i sitt kapitalistiska samhälle.

Subliminal:

Ännu ett bevis på att ni kommunister är ett gäng lata patrask som inte är kompetenta nog (inte intellektuellt menat) att studera och få bra betyg, utan som istället vill skrota hela systemet som gjort Sverige till en av de mest framgångsrika i-länderna i världen.

Jag skulle inte kalla mig kommunist, utan snarare socialist.

Har du några bevis för att just det systemet har gjort sverige till en av de mest framgångsrika länder?


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

vänster

Subliminal:

Konkurrens bidrar till större utbud, billigare priser och en högre standard på varor då varje företag försöker hålla högst klass för att inte tappa kunder.

Ser du verkligen varor fulla med tillsatser och juicer med 8% frukt som "högre standard"? Okej...


   
SvaraCitera