Forumet - Problem med Drivrutiner Ubuntu 8.10

Problem med Drivrutiner Ubuntu 8.10

461 0 24
Installerade Ubuntu 8.10 för några dagar sedan, allt har funkat prefekt från början i princip.

Sen nu idag när jag exprimenterade lite i terminalen så råkade jag på något sätt fucka upp drivrutinerna till mitt ATI radeon 9600, vilket resulterar i att jag inte kan köra några som helst 3D applikationer.
Har hålt på i timmar nu och jag vet inte ens längre vad det var jag gjorde så det inte funkade.
Jag har försökt installera olika drivrutiner med pakethanteraren, men det funkar inte;S

Någon som orkar hjälpa mig.

Spana också in:

aristoteles:

Om du skriver

$nano /etc/X11/xorg.conf


Effter omstart så står det inget alls längre när jag skriver det där ;/

aristoteles:

$glxinfo | grep rendering


Står ingenting. Körde dock det komandot innan det knasade sig, och då stod det 'Ja'

aristoteles:

Inte om du inte fixat nån backup innan du började pilla, nej.


Jo det var dumt att jag inte gjorde det. Frustrerade då jag inte vet vad det var som orsakde detta.
Har precis fått ett snyggt upplägg på allt samt fått alla program att funka som jag vill och så händer det här, har du några förslag om hur jag ska göra?
aristoteles:

$glxinfo | grep rendering


När jag skriver det nu så får jag följade svar:

grep rendering
X Error of failed request: BadRequest (invalid request code or no such operation)
Major opcode of failed request: 143 (GLX)
Minor opcode of failed request: 19 (X_GLXQueryServerString)
Serial number of failed request: 10
Current serial number in output stream: 10
aristoteles:

Hmm. Har du ingen aning om vad du gjorde då problemen uppstod?


Hade jusst fått Runescape Hd att funka igenom att inaktivera visuella effekter på skrivbordet.
Sen gick jag inte i pakethanteraren och installerade något, sen vid omstart så stod det att det inte fanns någon drivrutiner till grafiken och att jag var tvungen att köra i "low grafik mode" gick in och avinstallerade paketet jag installerat innan rebot. Jag kommer in som jag ska nu utan varningar, men drivrutinerna till grafikkortet funkar ej.

har nu provat att installera åtskiliga paket med drivrutiner till mitt ATI radeon med det blir ingen skillnad :S allt funkade så bra innan, har ingen anning :S