Aviseringar
Rensa alla

Pyramid of Capitalist System


Ämnesstartare

Efter gångna veckans liv i media har jag äntligen förstått vilka personerna på andra våningen i den välkända Pyramid of capitalist system är. 

Pyramid_of_Capitalist_System.png


   
Citera

Ja, fackpampar har ingenting i nutiden att göra. Ledningen bör väl avgå och de medlemmar som inte längre vill vara kvar har som tur är andra fackförbund utan pampar att gå med i:  http://www.svt.se/nyheter/regionalt/vasternorrland/kommunals-medlemmar-flyr-till-sac-syndikalisterna


   
SvaraCitera

Roland Paulsen skriver rätt bra om det också här:  http://www.dn.se/kultur-noje/kulturdebatt/roland-paulsen-facket-har-aldrig-behovt-sina-pampar/

Den ”svenska modellen” år 2016 består i ett växande gap mellan rika och fattiga där de senare av outgrundlig anledning låter sig företrädas av de förra. Att se denna modell bryta samman skulle inte vara en tragedi. Facket har aldrig behövt sina pampar. Mest verksamt har det varit i sin ursprungliga form: arbetarstyrt, handlingsinriktat och kompromisslöst.

Vill Kommunal och dylika föreningar börja rädda ansiktet kan det väl kanske vara läge att börja bete sig som en fackförening ö h t och gå till strid. 


   
SvaraCitera