Forumet - Recept på nätet eller från böcker?

Recept på nätet eller från böcker?

3132 1 57
sen finns det ingen sida som är bra på allt, det gäller att hitta de sidor och/eller enskilda recept som är bra för vad just du tänkt tillaga just idag. enda vettiga sättet att sålla mellan recept som man inte testat är att skaffa sig en teoretisk insyn i hur man lagar mat korrekt, då ser man vilka recept som innehåller mängder av generella fel, och kan utgå från att personen som skrev dem förmodligen inte har så bra koll. då hittar du helt enkelt ett nytt recept. när du hittat ett recept som gör samma antaganden som du lärt dig vid de delar som du är bekant med, så kan du utgå från/hoppas att de rent receptspecifika instruktionerna och tekniker som du inte kan än även de är bra. sen är det bara att testa, experimentera och modifiera.

Spana också in:

Man ska laga krubbet själv. Om man vill äta god mat så ska man göra den helt själv. Kanske blir det gojja utav hela alltet dom första gångerna men när man väl vet hur man ska tillaga krubbet så blir det superb, just för att man själv vet vad man gillar och hur man själv är. Smidigare att äta personligt skräddartillagad mat istället för att låta någon annan bestämma vad och hur man ska göra maten man äter.

Fast... det är juh bara min tanke. :)

Sedan så kan man såklart få bra idéer ifrån recept som andra testat och så. Så kan man ändra eller göra något helt nytt utav det.

Xuzkie: Man ska laga krubbet själv. Om man vill äta god mat så ska man göra den helt själv. Kanske blir det gojja utav hela alltet dom första gångerna men när man väl vet hur man ska tillaga krubbet så blir det superb, just för att man själv vet vad man gillar och hur man själv är. Smidigare att äta personligt skräddartillagad mat istället för att låta någon annan bestämma vad och hur man ska göra maten man äter.

Fast... det är juh bara min tanke. :)

Sedan så kan man såklart få bra idéer ifrån recept som andra testat och så. Så kan man ändra eller göra något helt nytt utav det.
så du står hellre i 2h och lagar din egen mat rather than äta på restaurang och njuta av samma maträtt? :P

Awflauggz:
så du står hellre i 2h och lagar din egen mat rather than äta på restaurang och njuta av samma maträtt? :P
För att njuta utav en rätt på restaurang brukar ta 2 timmar att jobba ihop Ledsen 
Nae men nu ska jag inte bli långsökt =D Klart det är härligt att käka på restaurang eller hos någon annan. Men jag hade valt att tillaga maten man gör själv utan recept och hitta på något fyndigt solo Glad


Xuzkie:
För att njuta utav en rätt på restaurang brukar ta 2 timmar att jobba ihop Ledsen 
Nae men nu ska jag inte bli långsökt =D Klart det är härligt att käka på restaurang eller hos någon annan. Men jag hade valt att tillaga maten man gör själv utan recept och hitta på något fyndigt solo Glad

aha nice.

har du några färdiga solo recept du kan bjussa på?
Lite både och, men har på senare försökt skaffa lite mer kokböcker. Ofta tar jag dock bara någon grund eller liten del från ett recept och kör sen på egna infall. Det är bra att skaffa något slags hyfsad grund utifrån säg Anna Bergenström och sedan jobba vidare utifrån det. Det kan vara rätt göddigt att laga riktig mat om man av någon anledning får tid över till sådant.
Har en anteckningsbok jag fyller med recept. Den innehåller mestadels min familjs recept, men många av dem har fått modifikationer från både internet, mina egna påhitt och böcker. 

Oftast använder jag varken internet eller kokböcker när det gäller att få inspiration till middag, utan vet redan vad jag är sugen på att äta/har hemma och så kollar jag upp lite olika recept till den maträtten på nätet och jämför tills jag hittar ett som passar mina matlagningsskillz.  Sedan skriver jag upp ca hälften av instruktionerna, och kör. Det brukar fungera (y).