Aviseringar
Rensa alla

Reformationen


Ämnesstartare

Hade SO-prov om kristendomen i fredags, dock hann jag och flera andra inte klart och tror att vi ska får göra klart det nån gång, imorgon kanske. 

Iallafall så hann jag ju se frågorna på sista sidan så undrar om någon vet några fler orsaker till reformationen än att Luther tyckte att kyrkan gjorde fel på flera sätt, bl.a avlatshandeln? Några konsekvenser vore bra att veta också (kan två men vår SO-lärare tjatar på oss att alltid skriva tre orsaker, exempel, argument osv) samt 4 viktiga personer om man ska kunna förstå reformationen. Antar att Luther och påven ska vara med där, men vilka mer? 🙂


   
Citera

att det var för mycket nonsens som inte fanns stöd för i bibeln, så som påvar, kloster, avlatsbrev, märkliga ritualer osv.


   
SvaraCitera
time
 time

Du måste ju plugga, fröken! Kan ge dig ett litet tips angående de fyra viktiga personerna: reformationen spred sig ju över Europa och tog två vändningar i två olika länder. Öppna boken nu, du har fått så mycket gratis av att veta vad provet i princip går ut på att det bara är ren och skär lathet att inte orka gå den sista milen. Heja! 


   
SvaraCitera
time
 time

*två specifika vändningar i två specifika länder, bör jag kanske säga.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Man tackar för svaren! Och jag har pluggat, kommer inte ihåg det av någon anledning och har boken och anteckningarna i skolan så kan inte det 🙁 Annars hade jag absolut gjort det menmen


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Antar att du syftar på Sverige och Tyskland förresten? 😀


   
SvaraCitera