Aviseringar
Rensa alla

Reinfeldt skiter i demokratin när han vägrar prata med SD


Ämnesstartare

Venfort:

Hate to break it to you, dude. Men alla partier som inte kom in i riksdagen fick TILLSAMMANS 1.43%. Även om alla nationaldemokrater skulle rösta SD i nästa val (vilket jag lovar dig att de inte kommer göra) skulle det inte göra mycket skillnad ändå.
Jag ska berätta en historia för dig. För tjugo år sedan var det också ett val. I det valet kom ett annat populistiskt parti in i riksdagen. De kallades Ny Demokrati och hade också en invandrarfientlig politik. De fick 6.7% i det valet. När det var dags för nästa val hade de redan förlorat så mycket populäritet att de inte kom in i riksdagen. De kom aldrig in i riksdagen igen. The end.

Jag säger inte emot dig på något sätt vad beträffar Ny Demokrati. Det är ju bara fakta och historia. Men jag hoppas innerligt av hela mitt hjärta att verkligen svenska folket inser det hot som den muslimska invandringen har fört med sig vad beträffar ökat våld på gator och torg, misshandel, rån, våldtäkter, skolbränder, bilbränder och uppbrända stormarknader och alla de kostnader som musliminvandringen har fört med sig vad beträffar ökade kostnader för socialbidrag, bostadsbidrag, barnbidrag, sjukvårdskostnader mm mm mm.

Vi som inte gillar utomeuropeisk invandring och då främst invandring av araber/muslimer och negrer har ju också rätt att få ha en ståndpunkt. [mad]


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Alliansen har inte en större skyldighet att samtala med SD än vad den övriga oppositionen med S i spetsen har. Reinfeldt just nu har en ganska lugn ställning. Han behöver inte göra mycket mer än att försöka driva igenom sin politik och pilla sig själv i röven på fritiden. Och när han sedan förlorar i en omröstning (vilket hänt ett flertal gånger) så kan han bara börja lipa och gnälla på främst sossarna för att dom skulle vela ha något med SD att göra. Samma sak gäller oppositionen när dom förlorar (detta oavsett om sossarna faktiskt driver igenom sin politik på samma gång). Men det har väl knappast undgått någon att ingen samarbetar med SD ö.h.t och man riskerar hellre att åka på pampen än att tala med dom.

Mycket riktigt hade alla parter gynnats som i en riktig demokrati av att ha ett gott meningsutbyte med varandra. Enligt åkesson har man detta med olika partier i dom många utskott man sitter i. Sanningen är att dom allra flesta är inte så rabiata som dom olika partiledarna och det samlade etablissemanget är mot SD. Många är rätt öppna, trevliga och nyfikna på vart dom har sina ståndpunkter och om man kan räkna med deras stöd. Det handlar om vem som är redo att ta första steget. ämnet är fortfarande mycket känsligt men kommer nog på sikt att luckras upp. Partier väntas skifta partiledare medan två redan gjort det. Ohly sitter osäkert på sin post, Maud olofsson ska avgå, och socialdemokraterna och miljöpartiet har redan bytt ut sina. Att betänka är att Juholt inte varit i närheten så rabiat SD-hatare som sin föregångare. I sitt tal i Almedalen ägnade han inte en mening åt Sverigedemokraterna. han kan mycket väl bli den förste som avstigmatiserar Sverigedemokraterna. Vilket inte vore så konstigt egentligen då det är ett parti man står närmast i riksdagen.

I ett fleral intervjuer har Åkesson beklagat sig över hur lite oppositionen egentligen bidragit med. Det finns många gemensamma punkter men man vill inte göra eftergifter för SD. Reinfeldt sitter i regeringsställ, han har den övre handen och kommer fortsätta ha det i över tre år. Det är oppositionen och främst Juholt som enligt mig borde sätta sig ner och samtala med SD för att komma fram till lösningar. För denna gången har man en bättre förutsättning än vad man hade under förra mandatperioden, nu kan man faktiskt få igenom delar av sin politik.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Rödingajäveln:

Dvs

VA, DU ÄR SKÅNING MEN INTE SVERJEDEMOKRAT?????? [SURPRISED][surprised][surprised]


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

oskar_det:

Han tycker alltså det är viktigare att ta avstånd från SD än att föra M-politiken.

V, S, MP, C, KD, FP och M sa innan valet att de inte tänkte samarbeta med SD. Alla håller sina löften, vilket jag är glad för så vi slipper se fascister i sin högglans samarbeta med socialdemokrater eller moderater.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Demokratin ger också Reinfeldt friheten att samarbeta eller inte samarbeta med vem fan vill.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

det är bara ett spel för gallerierna, han är nog lika köpt av israel själv


   
SvaraCitera

Nej men ser man på, ännu ett högerpopulistiskt element som inte riktigt har koll på vad demokrati är. Jag ska inte dra nån lektion för dig nu då Rödingajäveln m.fl hunnit före. Men det du kan göra är att försöka samla så många SD:are som du bara kan till nästa val och se om ni kan få 50%, då kan ni bilda egen majoritetsregering och strunta i vad andra tycker.
Sen att detta aldrig kommer hända är en annan sak


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Tickstart:

VA, DU ÄR SKÅNING MEN INTE SVERJEDEMOKRAT?????? [SURPRISED][surprised][surprised]

du är?

Hasse Hustler:

Sen att detta aldrig kommer hända är en annan sak

[bigcheers]


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Zapetta:

du är?

Skåning, men ej svärjedemmokrat


   
SvaraCitera

oskar_det:

95 % av svenskarna röstade inte på SD

så nä, det gör han ej.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Tickstart:

Skåning, men ej svärjedemmokrat

Då ere ju lika chockerande [wink]


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Vi lever i ett fritt land...


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

det är också demokrati att själv välja vem man vill prata med eller inte


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Rödingajäveln:

Kapitalismen är inte demokratisk för fem öre, förstår inte varför folk då förväntar sig att riksdagen ska vara det. Den parlamentariska "demokratin" är bara ett skådespel. Vi ska lägga en lapp i en låda vart 4:e år, välja mellan 8 i grunden likadana partier och i övrigt hålla käften och vara lydig arbetskraft. Vi får välja mellan olika procenter i skattenivån eller a-kassan, men makten över produktionen, våra liv, samhällets uppbyggnad och de andra riktiga frågorna har vi inget att säga till om. Wallenberg, Kamprad, Blondinbellor och resten av överklassen sitter säkra oavsett vem som vinner valet.

Amen to that bro! Kommunism är det enda rätta statsskicket!


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

krossakapitalism:

Amen to that bro! Kommunism är det enda rätta statsskicket!

Kommunism är inget statsskick troll.


   
SvaraCitera