Aviseringar
Rensa alla

rollspelstråd: saloon i vilda västern


b1son
Ämnesstartare

nu e d rollspel!! ingen powerplay eller godmode tillåten

böghög sveper in i saloonen med huvudet högt, tippar på hatten och ryter.

'en portion pommes frites, tack! friterad i vegetabilisk olja!'

böghög sätter sig på barstolen och tänder en cigarill och puffar lugnt, väntar på sina gyllengula pommes.


   
Citera
Ämnesetiketter

Lotus Elise, helst kallad Elise, ser upp när personen kliver in, Ryter fram sin beställning och sedan slår sig ner vid baren. Hon skakar på huvudet, "lär man inte ut folkligt vett längre? " tänker hon uppgivet för sig själv..


   
SvaraCitera
Draug

D.raug knackar varsamt ur sin pipa på den nedgångna bardisken och packar den på nytt. Han drar ett par djupa halsbloss, röken bolmar runt honom medans han har ett varsamt öga på aktiviteten i saloonen. Han morrar till med ett gutturalt läte som syftar på att hans whiskyglas är tomt. Bartendern greppar instinktivt whiskyflaskan och skyndar på att fylla upp hans glas. D.raug muttrar för sig själv att det inte är snabbt nog för att kallas god service, men det är inte mycket till att göra när inkompetenta får sköta serveringen. Han sveper glaset på ett ögonblick och sätter ner det med en duns. Whiskyn gör i alla fall sitt jobb tänker han medans han puffar vidare på sin inrökta pipa.


   
SvaraCitera

"MER IS!!" Insisterar Isteche, och viftar med sitt dricksglas. Han viftar så mycket att han faller av stolen och det blir tyst i lokalen.


   
SvaraCitera
time
 time

Den enda som hjälper Isteche är time, mer känd som Fröken Ur, och en galant herre som lämnar åskådarna både dazed... och confused. Alla väntar på att klockan ska slå tre - det är då det smäller.


   
SvaraCitera

Denne dazed ryter åt Isteche att ta det lugnt med spriten- ty det äro djävulens vatten varpå han själv inmundigar whiskyflaskan för att skydda sin kamrat Isteche.

- Vad gör man inte för en vän? muttrar dazed och skakar på huvudet, innan han för att skydda den unge åländske cowboyens lungor också konfiskerar en cigarett från honom.

Nu slår klockan 5 i tre...


   
SvaraCitera

Bartendern spelar "Closing Time" utav Semisonic. Trots den halvt hostila stämningen bargästerna emellan så väljer de att vädra sitt hat mot bartendern...


   
SvaraCitera

- Jag håller honom så slår du! - Mumlar en i rusets dimma halvt försvunnen dazed till en med ögonen himlande time och stapplar iväg i riktning mot bardisken. Men då hörs ett ljud från gatan utanför varpå alla vänder sig om...


   
SvaraCitera

Elise reser sig och går fram till baren. Hon.trycker sig in brevid dazed och ser med ett leende på bartendern. Bartendern höjde på ögonbrynen. Skaka på huvudet och såg roat på henne. " men Kom igen! Bara en rom och cola!" bönfall hon. Han skakade åter igen på huvudet. Hon gav till ett frustrerat ljud och stampa med foten i golvet. " bara en cola då" sa hon buttert.


   
SvaraCitera

Elise ser mot dörren, när hon hör ett skott avlossas. Hon drar upp pistolen i ena handen och skyndar ut genom dörren. Hon smyger smidigt på tå, pistolen höjd i handen. Hon ser honom, mannen som skjutit, och skjuter mot honom.  Vatten från VATTEN pistolen träffar honom i ansiktet. Hon studsar fram och skriker " vattenkrig" och börjar skjuta vatten i mannens ansikte..


   
SvaraCitera

materialarn som befann sig i godsafären över gatan såg va Elise höll på med. materialaren såg ännu ätt skott som avfyrades vilket nu snuddade Elise på kinden och flög vidare iväg mot ett plåttak där man hörde ett högt klang. Med en stor adrenalinkick sprang materialarn och kastade sig efter henne och sprang sedan tillbaka in i saloonen. Han tryckte henne mot en väg och sa: Vad håller du på med!? Han är en riktig bandit som är ute efter stadens rikedomar. En vattenpistoler hjälper ingen här! Och hur fick du ens tag på en sådan? Dom är ju förbövelen inte ens uppfunna än! materialarn släpper Elise och säger: Du är oskadd iallafall. De är allt som betyder något just nu.


   
SvaraCitera

Elise Tryckte sitt finger i materialarns bröstkorg . " Du unge herrn ska inte säga till mig vad jag ska eller inte ska göra" sa hon ilsket ögonen brann av ilska och hela hon var som.en.dynamit. " Jag visste vad jag.höll på med!Och du förstörde allt!" fräste.hon medans hon förgäves försökte trycka bort honom.


   
SvaraCitera
time
 time

"Det där skulle du inte ha gjort", sa Fröken Ur och smällde en barstol i ryggen på materialarn, som tryckt upp Elise mot en vägg. Elise och Fröken Ur log mot varandra och laddade vattenpistolerna igen. Vad materialarn inte visste om var att de båda damerna blandat långsamt verkande gift i vattnet i pistolerna och att han med sitt försök till heroism förhindrat att striden kunde avslutats tidigare. De båda damerna laddade sina vapen och klev ut på gatan igen...


   
SvaraCitera

Elise såg tacksamt på Fröken Ur.  Innan hon skyndade.sig att.plocka upp vattenpistolen och skynda ut genom dörren tätt följd av Fröken Ur. 


   
SvaraCitera

Medan allt detta skedde så fnulade Dazed och Isteche på lösenordet till den låsta laptopen. Ty det spelades dålig radiorock från 90-talet och tillgång till spotify var en ytterst nödvändighet. Väl där ute hörde man...


   
SvaraCitera