Aviseringar
Rensa alla

Så ska unga få inflytande i Norrköping


Ämnesstartare

Elvira Ekström leder projektet "Gymnasiearbete med kommunal inriktning", som syftar till att stärka ungdomars inflytande och ge ungdomar mer kunskap om Norrköpings kommun. Kommunen inbjuder 42 gymnasieelever att skriva 28 uppsatser med förslag inom olika områden, och de förslag som är mest intressanta kommer att förverkligas.

Ämnena som avhandlas berör bland annat att leva som homosexuell i Norrköping, konstruktion av miljövänligt hus i Inre hamnen, psykisk ohälsa bland unga, våld inom familjen och det moderna drogmissbruket.

– När vi säger att vi vill att ungdomar ska vara med och påverka menar vi det till nästan...hundra procent. Då får andra maka på sig och avstå makt, säger kommunstyrelsens ordförande Lars Stjernkvist (S). 

Vad tycker ni om den här idén? Något som alla kommuner bör ta efter, eller bör man skrota det helt och hållet? Vad ser ni för potential? Vad skulle ni skriva om?


Den här tråden är taggad med taggen "Plusmoderering" vilket innebär att vi kommer att moderera hårdare i syfte att skapa trevliga trådar med givande diskussioner och debatter. Utöver våra allmänna regler innebär detta följande, Tagg för trådar där ni vill ha extra moderering.


   
Citera
NEMI
 NEMI

Som initiativ är det något som definitivt bör testas. Det kan ju leda till något mer än vart förhoppningarna nu är ställda.


   
SvaraCitera
Kudhos

Zymba: Osäker för att:

Visst kan det fungera med vissa förslag. Men jag tror de flesta ungdomar saknar kunskapen kring hur saker går till. Resurshantering, byråkratin, hur en kommun arbetar, nuvarande insatser, och allt däremellan. Så vissa förslag kanske är genuint bra och kan gå igenom, men jag tror majoriteten kommer inte leda någonvart. Antingen pga. byråkratin, eller att det helt enkelt saknas resurser för förslaget. Men visst är det bra att ge en röst till en grupp som inte har haft något inflytande.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

ja, för att vi inte har något inflytande över någonting öht och vi förväntas bygga det här landet


   
SvaraCitera

Zymba: Osäker för att:

Det låter ju mera som ett lömskt försök från kommunen att skaka av sig tjötande ungdomar. De låter dessa 42 gymnasielever skriva sina uppsatser för att sedan kastas i sopkorgen.

Kommunpamparna har gett ungdomarna sin talan, ingen bryr sig, gubb och tant-väldet fortsätter. 


   
SvaraCitera

Baserar detta på min erfarenhet av kommunpolitiker, vilket i 8 fall av 10 suger.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

fan va häftigt, låter jättebra tycker jag 🙂


   
SvaraCitera

Rök och speglar, men jag bor där så vi får väl se vad som händer. 


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

"Hur det är att leva som homosexuell i Norrköping" Hur ska man kunna veta det om man inte är det själv? xD


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

MarcusKing:
"Hur det är att leva som homosexuell i Norrköping" Hur ska man kunna veta det om man inte är det själv? xD

Är väl just det som uppsatsen syftar till att lyfta, kan jag tänka mig


   
SvaraCitera

Zymba: Ja för att:

Politikerna får input från någon annan om vad som behövs i kommunen. odck bör de ju kunna ha möjligheten att bestämma sig för att avstå från att driva något förslag alls om det visar sig att alla är skit, eller att ändra förslag lite.


   
SvaraCitera