Aviseringar
Rensa alla

Simning


Ämnesstartare

Hejsan! Jag går på simning men har inte hållt på särskilt länge. Dock finns det två problem. 1. Jag vill tävla. Min kompis gick på simning och peppade mig när jag också började med sporten. När jag gått i nästan ett år sa min kompis; "Du vet väl att du aldrig kommer att få tävla inom simning." Självklart blev jag ledsen när hon sa så, men jag vill alltid vara en glad person, så jag höll uppe hoppet och tänkte; det finns väl någon chans att jag kan börja tävla ändå. Men min kompis sa samma sak en annan dag och då frågade jag henne varför jag inte fick tävla. Hon sa; "Du är för gammal för tävlingslicens. Nu kommer den stora frågan: är det sant att man är för gammal att börja tävla som 15 åring? Blir inte ledsen för ett "Nej" som svar, men skulle bli väldigt glad om det fanns en chans att jag kunde börja tävla. (Varning om ni inte gillar att läsa om hår!)2. Raka benen. Folk har påpekat att det är äckligt att jag inte rakar benen och jag blir sårad. Innom simning är det dessutom bra om man rakar benen, eftersom det går snabbare att simma då. Jag har frågat mina föräldrar om jag får raka benen, men de svarar; "Nej! Hår på benen är naturligt och man ska inte behöva ändra något på sig själv bara för en sport." Men de verkar inte förstå att det finns fler anledningar än bara sport som får mig att vilja raka benen och jag vågar inte berätta för mina föräldrar om andras äcklade blickar på mina ben. Hur ska jag göra? Hälsningar Maddy


   
Citera

Jag tävlade när jag var 15 år, tror inte att det är försent men du borde fråga din simlärare om detta. Var ett tag sen jag simmade. 

Givetvis så tycker folk mindre om hår på kvinnornas ben, även jag. 
Men jag brukar alltid följa mitt motto "Do whatever you want as long as you feel like doing it"

Har du en stark mentalitet så gör vad du vill, så länge du känner för det. 


   
SvaraCitera

1. Har ingen aning men känns konstigt att man skulle kunna vara för gammal

2. Dina ben, du bestämmer. Vill du råka dina ben så gör det och vill du inte så gör det inte. En sån sak tycker jag inte att dina föräldrar ska bestämma över


   
SvaraCitera

Bör rimligtvis inte vara särskilt svårt att googla. 
Om din förening inte har några särskilda regler bör det absolut inte vara något problem, och om så är fallet kan du ju byta. 

Raka dina ben om du vill det, det är som du säger bra om man simmar. Vad ska dina föräldrar göra åt saken? : S


   
SvaraCitera

Tycker de starka muskler är överflödigt för sporter som kräver god fysisk förmåga? Musklerna växer inte på träd, krävs hård träning för att nå dit och vidbehålla dem, hur går deras tankar om det?


   
SvaraCitera

så då går de typ 0,0000001 kilometer för sakta hehe de stoppar ju inget iaf inte på killar men vad vet jag jag har aldrig sett en tjej med håriga ben så erat hår kanske är dubbelt så långt eller nåt, asså de bromsar inte väl höhö, men du borde ju få tävla finns ju dom som börjar som vuxna liksom


   
SvaraCitera

Simmar också men inte då tävlingssimmar. Jag visste inte om att det är en sträng åkdersgräns på det :/
Jag fyller 15 i år men har fått frågan om jag ville tävlingssimma, så jag antar att det borde gå för dig också om du pratar med din tränare. 

Tråkigt att din kompis säger påpekar det så till dig, är ni bra vänner? 

Du bestämmer väl helt om dina ben är rakade eller inte. Tycker verkligen inte att föräldrar kan förbjuda det ):


   
SvaraCitera

handendärnissen:
så då går de typ 0,0000001 kilometer för sakta hehe de stoppar ju inget iaf inte på killar

Om det var sådan liten skillnad tror jag inte de hade rakat av håret. 
Jo, manliga elitsimmare rakar väl också?


   
SvaraCitera

Getrekt:

Om det var sådan liten skillnad tror jag inte de hade rakat av håret. 
Jo, manliga elitsimmare rakar väl också?

jo de gör dom nog men denna "skillnad" lär ju inte vara så stor så att det är därför man vinner om man vinner, är håret på benen ivägen när man simmar så är det ju sådan längd så man får ansa med machete innan man rakar sig, håret på benen når en viss längd sen slutar de haha de blir ju ingen skog om folk trodde de


   
SvaraCitera
seasaw

1. vänd dig till din tränare. nu var det ett tag sen jag simmade, men jag vet att det redan då pågick sorteringar och skärpta åldersgränser i tron om att på sikt höja klubbens resultat. men det finns ofta alternativgrupper. du kan nog finna dig en plats :---)

2. äsch, det här är ju dina ben! hår är bara hår. det växer tillbaka. du kommer inte tjäna några sekundrar i vattnet på att raka dem. så vad vill du? 


   
SvaraCitera

Hejsan! Jag tävlingssimmar och har gjort det ungefär sedan sjuan (går i nian nu). Jag började träna i sexan... Vad konstigt att din kompis sa så då jag vet att flera i min nuvarande grupp fick licens ganska nyligen :))) vilken klubb tränar du med och vart ligger den? 


   
SvaraCitera