Aviseringar
Rensa alla

Skärmen stänger ner det stå "Ingen signal"


Ämnesstartare

Ja, det är så att i veckan tog jag med mig min Standardator en Advent T8003 som är 6 år gammal + en en Dataskärm NEC Multisync P221W.
Tog med den hem till min pappa. Dagen innan hade jag blåst ur lite damm och partiklar i dator genom att bara skruva bort sidodelen, blåste lite i fläkten och så. Sedan så plockade jag ihop datorn och den gick som galant. Senare på kvällen plockade jag ner den för att den skulle fraktas hem till min Pappa i bil.
Jag plockar sedan upp datorn igen och vad händer, på skärmen står det "Ingen signal". Förbryllat stänger jag av skärmen och sätter igång igen, samma sak!
Jag plockar ur sladdar och sätter tillbaka, vrider och vänder men allt jag kommer till är när det står Window laddas. Sedan slocknar den ner lite, slocknar och lampar lyser blått där det står "Ingen signal" och sen står det också D-SUB ovanför och under Tryck på och då är det två pilar, jag klickar på pilarna med hjälp av knapparna som sitter på dataskärmen. Då kommer jag till en ruta där det står STD Och ALT och under detta "Mer information finns i handboken. Om man låter bli att klicka så lägger sig skärmen i viloläge med en orange/gul lampa lysande.

Har googlat massor men hittar inget svar, bara folk som pratar om Grafikortet och att man kan prova att byta sladd och byta skärm för att se vart felet sitter. Men just nu har jag ingen extra skärm att prova på :S
Ledsen om det blev mycket att läsa!
Cilla


   
Citera
Ämnesetiketter

Jag har samma problem här.. jag tror de är något fel med grafikkortet. :/


   
SvaraCitera

Använde du ESD handledsband när du rörde vid komponenterna?


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Nää blåste lite bara.


   
SvaraCitera

Tussen:

Nää blåste lite bara.

med munnen?????


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Nä med en blåsbälg 🙂


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Vadå hade jag kunnat förstöra något om jag hade petat med fingrarna?


   
SvaraCitera

Tussen:

Vadå hade jag kunnat förstöra något om jag hade petat med fingrarna?

Därför att kretsar och annat i datorn steks sönder om det kommer en statisk urladdning från dina fingrar. Du vet, när man "får en stöt".


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Om skärmen inte fungerar alls är det ju lite jobbigt. Jag skulle nog rekommendera att du försöker hitta en annan skärm att testa med i så fall. Skulle det då vara något annat fel (alltså inte den gamla skärmen) så rekommenderar jag att du går in i BIOS och kollar vilka komponenter datorn hittar.


   
SvaraCitera