Aviseringar
Rensa alla

Skilsmässor - tror ni att folk kan hålla ihop?


Ämnesstartare

Det här har jag undrat rätt länge. Men tror ni att de svårare att vara tillsammans med någon "för evigt" längre? Jag menar förr var de ju inte lika lätt att bara lämna varandra. Nu ser verkligheten mycket annorlunda ut. Kändisar läser man om att de skiljer sig hela tiden, otroheter osv.

 Folk skiljer sig så mycket mer ofta nu och folk går in och ut relationer så mycket. Vad tror ni anledningen kan vara? Och vad är hemligheten till ett hållbart förhållande? 

Seriösa svar tack....!


   
Citera
reben

asså nu utgår du från att va med någon hela livet e rätt o de är vad som är "ett hållbart förhållande" ju, att de är vad alla ska sträva efter. så e d ju inte.


   
SvaraCitera

Jag tror att hemligheten till ett hållbart förhållande är att framför allt att ha kul med varandra, lyssna på varandra, prata med varandra, att inte bry sig om vad personerna utanför har för synpunker om erat förhållande.
Men tillit är också viktigt, och att hitta ny glöd i förhållandet efter konflikter eller misstag.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

reben: att de är vad alla ska sträva efter. så e d ju inte.

jag har ju aldrig sagt det? :S

reben: livet e rätt

vissa vill det. andra inte. har aldrig dömt folk som inte vill eller något sånt där.


   
SvaraCitera
reben

Anura:

jag har ju aldrig sagt det? :S
vissa vill det. andra inte. har aldrig dömt folk som inte vill eller något sånt där.

nä sant övertolkade ursäkta.

men verkade som att d va nån typ "vi har gått ifrån de som va rätt"

antar att d är lättare att träffa nya människor man ahr större möjlighet att förändra sitt liv på alla sätt blabla man kan väl inte nöja sig o sen kanske man ger upp för lätt.

va menar du med hållbart förhållande då


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Nej de tror jag inte man tröttnar väl på varandra å sen om man inte får träffa andramänniskor som de är i förhållande, så blir de tråkigare o så tröttnar man på att de är likadant o bara blir tråkigare.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

reben: "vi har gått ifrån de som va rätt"

menade aldrig så, det var mer en sak som kunde bidra till min fråga.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Jag personligen tycker att pojkvän, flickvän kan man göra slut med så mycket man vill. Men när man gifter sig ska det kännas rätt bara känslan. Och om man gifter sig är det ett löfte till gud, om det är problem, o liknande så är det bara saker man ska jobba ut det finns inget altenativ till att skilja sig (tycker jag)


   
SvaraCitera

ibland inser man väl att man växt ifrån varandra, förändrats, tröttnat etc. allt går inte att lösa.

dock tror jag ju att det är möjligt att vara tillsammans hela livet med samma person, men det måste vara rätt person.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Nå tror jag det går men jag tror det är bättre att folk lämnar varandra ibland när det inte fungerar alls. Tror vår generation kommer att bli jävligt aktiva singlar när de blir ca 70 år och inser att de behöver en "livspartner"  som kan byta vuxenblöja osv.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Tycker det är bra när människor skiljer sig, alternativet är ju rent fördjävligt.


   
SvaraCitera
time
 time

Anura: Kändisar läser man om att de skiljer sig hela tiden, otroheter osv.

Det där händer bland vanliga dödliga också, den enda skillnaden är att de flesta medelsvenssons ute i landet inte har pressen efter sig. Eller på sig, för den delen. (Nu tänker jag inte på de kändisäktenskap som varat i under tre månader obs.)

Tror inte nån av oss kan säga vad nyckeln till ett livslångt förhållande är när de flesta här är under 30 och hälften inte är i ett fast förhållande. Jag frågade mamma hur hon pallat med pappas konstnärssjäl samt attityd i snart trettio år och hon sa att hon tror att det är att de låter varandra vara de de är, PLUS att inte vara svartsjuk. 


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Ja jag tror allt att man kan hitta en person och vara med den livet ut. Idag är det mer accepterat att skilja sig än vad det var förr, det är inte så konstigt att fler då väljer att lämna dåliga relationer istället för att försöka stå ut. 


   
SvaraCitera
höna

Det går definitivt om jag ser på min släkt ialf..endast ett par som skiljt sig


   
SvaraCitera

tror som många tidigare skrivit, förr var det inte ok att skilja sig, tror många var kvar i dåliga förhållanden förr. idag är det accepterat att skilja sig. bra att folk gör det istället för att vara i jättedestruktiva förhållanden. Jag tycker nog man ska göra sitt bästa för att jobba på förhållanden, men har man varit tillsammans/gifta flera år gör man nog inte slut i en handvändning ändå. Rätt personer kan vara tillsammans hela livet tror jag 🙂

vet bla min mammas mormor och morfar, de var gifta i 70 år
och wätt lyckliga ändå. 


   
SvaraCitera