Aviseringar
Rensa alla

Slagkraftigaste liberala citaten?


Ämnesstartare

Ungsynvinkel:

"When the people fear the government, there is Tyranny. When the government fears the people, there is Liberty."

- Thomas Jefferson

det citatet e sjukt bra.[y]


   
SvaraCitera

Gentlemannen:

Ronald Reagan

"My fellow Americans, I'm pleased to tell you today that I've signed legislation that will outlaw Russia forever. We begin bombing in five minutes".

Bash a Brat:

Lättare att respektera liberaler som är ärliga än de som hycklar om "frihet". [crazy]

Så varför lägger jag en massa tid på att diskutera saker som inte rör mig över huvud taget? Tänker främst på invandringspolitik, HBT-frågor och liknande.


   
SvaraCitera

Gentlemannen:

Jag kallade dom inte för socialister? Jag skrev att socialism var en av de blandningar de består av, detta baserar jag pga att de vill ha de så kallade välfärdssamhället, höga skatter, statliga skyddsnät osv.

Inget av det där har något socialism att göra, det är ju bara verktyg för att reparera de skador kapitalismen skapar. I ett socialistisk samhälle hade det inte funnits behov av något av dem.

Gentlemannen:

Liberaler är inte emot stat och lagar, det är emot stat och lagar som förtrycker och vill därför avskaffa statens möjligheter till detta så mycket som möjligt och plocka bort så många av dessa lagar som möjligt.

I Internationalen sjungs att stat och lagar förtrycker, inte enstaka utvalda lagar eller statens nuvarande form. Att du försöker förknippa en direkt anti-liberal sång med liberalismen är ju bara fånigt. Och om ni verkligen velat begränsa statens möjligheter att skapa förtryckande lagar så mycket som möjligt hade ni avskaffat den helt. Inte bara modifierat den.

iddqd:

Så varför lägger jag en massa tid på att diskutera saker som inte rör mig över huvud taget? Tänker främst på invandringspolitik, HBT-frågor och liknande.

Varför bölar Sverigedemokrater om hur synd det är om pensionärerna? För att legitimera sina ståndpunkter. Om de gått ut och sagt att de är rasister och hatar negrer hade de haft det jävligt mycket svårare att få någon att lyssna. På samma sätt försöker liberaler koppla ihop sin ideologi med tolerans, människors lika värde, etc. Hade ni gått ut och sagt att ni tycker sweatshops i fattiga länder där barn står med kemikalier upp till knäskålarna är det fetaste som finns så hade ni nog inte heller haft någon genomslagskraft. Handlar ju bara om populism.


   
SvaraCitera

Bash a Brat:

Varför bölar Sverigedemokrater om hur synd det är om pensionärerna? För att legitimera sina ståndpunkter.

Nja, snarare är det väl så att pensionärer är en stark valgrupp för sd. Invandrare och HBT-människor röstar vad jag vet oftast vänster. Dessutom brukar i alla fall jag debattera de här frågorna utan att ens nämna liberalism eller liberala partiet. Varken jag eller partiet vinner alltså något på det.

Bash a Brat:

På samma sätt försöker liberaler koppla ihop sin ideologi med tolerans, människors lika värde, etc.

Tolerans är ju just "leva och låta leva", vilket är grunden för liberalism. Och enligt liberalismen är värden subjektiva, vilket innebär att människors lika värde är en rätt meningslös fråga. Däremot ska alla vara lika inför lagen. Frågar du vilken liberal som helst kommer du få exakt samma svar.

Bash a Brat:

Hade ni gått ut och sagt att ni tycker sweatshops i fattiga länder där barn står med kemikalier upp till knäskålarna är det fetaste som finns

Fast det tycker vi ju inte. Du borde lyssna på vad folk säger någon jävla gång istället för att bygga upp en massa halmgubbar.


   
SvaraCitera

Tråden låst på grund av inaktivitet


   
SvaraCitera