Aviseringar
Rensa alla

Smälta vit choklad


Ämnesstartare

isola:

Koka en kastrull med vatten och ställ en skål med choklad ovan. Trorja. Var så längesedan jag bakade. Borde göra oftare.

Måste det vara en skål som inte är i plast då eller? Känsn som att den också smälter i så fall [shake]

Tickstart:

brun![blush] mörk säjer man väl[blush] asså haha hur har du lyckats leva 21 år, du är så himla rolig!!!! +_+

Men nej brun, mörk och vit. Det finns ju olika nyanser utav brun choklad [blush] Hahahaha, jag har nog min mor att tacka för min överlevnad [blush] Så elak [blush]


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

vit choklad har en smältningstemperatur på 700°C, så du måste ha rätt utrustning[blush]


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Fingerprints:

Dold text: länken funkade inte [sad]

meh, försöker igen då

​ http://www.arlafoodservice.se/utbildning/dessertakademien/chokladguide/temperering-av​-choklad/


   
SvaraCitera

WTF


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Zapetta:

Måste det vara en skål som inte är i plast då eller? Känsn som att den också smälter i så fall [shake]

Glas funkar nog. Tror jag. Eller teflon. Om det finns teflonskålar.


   
SvaraCitera

WTF


   
SvaraCitera

WTF


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Birger:

rör om med träslev, och det bränns som sagt inte på låg värme.

Vi har ingen träslev går det bra med slickepott?

Birger:

annars är vattenbad väldigt lätt. häll upp lite vatten i en kastrull, lägg choklad i en skål (gärna metall) som du sedan lägger i kastrullen så att den flyter på vattnet, sedan kokar du upp vattnet.

Har ingen metallskål, går det bra med sånt där litet litermått i metall? Den passar ju i en kastrull.

Panda:

lägg något typ av kärl i vattnet och stoppa chokladen i det.

Vad betyder kärl? Skål?

Fingerprints:

vattenbad är det bästa för all choklad... även vit.
haha

Det verkar ju så himla krångligt.


   
SvaraCitera

WTF


   
SvaraCitera

WTF


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Zapetta:

r det bra med slickepott?

den smälter kanske i och med plast???? venne
om kastrullen ej är av teflon går det nog bra med en vanlig metallsked


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Tickstart:

vit choklad har en smältningstemperatur på 700°C, så du måste ha rätt utrustning[blush]

Är så glad att jag har D3wnis bredvid mig, sluta driva med mig

D3wnis:

WTF

D3wnis:

WTF

D3wnis:

WTF

D3wnis:

WTF

Sluta [sad]

isola:

Glas funkar nog. Tror jag. Eller teflon. Om det finns teflonskålar.

Har inga typ. Funkar litermått i stål?
och ja det finns skålar i metall, brukar ju ha det till hundar.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

värm den


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

isola:

den smälter kanske i och med plast???? venne

Ojdå, kanske ej ska använda det då.

isola:

om kastrullen ej är av teflon går det nog bra med en vanlig metallsked

Hur vet man om den är gjord av teflon?


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Zapetta:

Är så glad att jag har D3wnis bredvid mig,

Pga hjälpande?

Zapetta:

Funkar litermått i stål?

Ja det borde gå.

Zapetta:

och ja det finns skålar i metall, brukar ju ha det till hundar.

men ni har väl inga hundar?


   
SvaraCitera