Forumet - småland..

småland..

260 0 26

Spana också in:

Jag tror det beror på vart i Småland man är någonstans och att inte ens i de mest frikyrkliga trakterna finns det bara kristna, särskilt inte bland de yngre. Vi har väldigt lätt att stämpla geografiska områden efter åsikter, religion eller kultur och glömmer att det nästan alltid finns en stor mångfald av människor.

Göteborgsområdet är nästan synonymt med vänster, till exempel, men i södra Göteborgsområdet, Askim, Kungsbacka och Mölndal, så är det borgerligt stöd i majoritet (SD har till och med 4 mandat i min älskade hemkommun Mölndal). Men om du kommer till Majorna eller Frölunda är det tvärt emot, där är det en väldigt stark valkrets för de röd-gröna. Men jag skulle tro att det inte är svårt att hitta vänsterfolk i Mölndal eller borgare i Majorna ändå.
windowslive:

men här i jävla småland känns det som de flesta är troende..


Haha, välkommen hit! [smile]

Finns en hel del troende här. Vet inte varför, men så är det.

Eftersom att att jag har bott här i hela mitt liv så kan jag inte jämföra men andra delar av Sverige.
[crazy]
Japp, jag var i Jönköping under en endaste dag. Och jag kunde inte gå mellan stadens två centrum utan att i princip varje gång bli förfrågad av utsända om jag ville gå med i "jesu kristi kyrka", men en utsände skrattade bara på ett stojigt sätt då jag sa att jag inte var intresserad. [crazy]