Aviseringar
Rensa alla

Spel eller webbprogrammering val i skola


Ämnesstartare

Ska välja ett val i gymnasiet, men vet inte vad jag ska välja. Jag är en tjej som är väldigt intresserad av att lära mig mer om datasäkerhet och nätverk och skulle vara kul att kunna programmera, detta är nog det jag vill hålla på med i framtiden också på något sätt. Vad ska jag då välja?, och vad är nyttigast att lära sig. Jag spelar en hel del spel men jag vill nog inte bli en spelprogrammerare, men om man kollar på vad för språk man lär sig, mot c hållet så kanske det är bättre än webb. Vad tror ni är bäst?

Programfördjupning 400 p, Spelutveckling
Gränssnittsdesign 100 p
Programmering 2 100 p
Webbutveckling 2 100 p
Teknik- specialisering 100 p

Programfördjupning 400 p, Webbutveckling
Gränssnittsdesign 100 p
Webbutveckling 2 100 p
Webbserverprogrammering 1 100 p
Webbutveckling 3 100 p


   
Citera

Jag håller nog med dig om att vill du fördjupa dig i C så är nog "spelutveckling" det bästa. Webbutveckling är ju inte så mycket programmering och definitivt inte så mycket C-programmering. 

Kan du inte köra en kombo eller snare ett tillägg? Läs "spelutveckling" och lägg till Webbserverprogrammering 1 100 p. 


   
SvaraCitera

El och energiprogrammet inriktning data och kommunkationsteknik.

Mycket pratiskt med nätverk och datorer. Kunde innehålla mer datasäkerhet.


   
SvaraCitera

Ta en allvarlig funderare om dina tankar lutar åt "spelprogrammering".Har du ett stort driv, är du beredd att jobba extra gratis, är du väldigt tålmodig? Om du inte kan eller vill stå för dessa attribut fundera istället på något som enklare. 


   
SvaraCitera

   
SvaraCitera

Pluggar själv teknik med inriktning i just Programmering och Webbutveckling.

Ska bara säga det att Spelutveckling handlar mer om hur man utvecklar ett spel, det är alltså inte fokuserat på programmering av spel och istället tankegångarna hur man gör ett spel.

Webbutveckling, för det första är det riktigt roligt att göra hemsidor och utveckla det som gör att hemsidor är tillgängliga och fungerar väl.

Får du verkligen inte programmering i Webbutvecklingsfördjupningen? Verkar högst orimligt då programmering och webbutveckling går hand i hand.


   
SvaraCitera