Aviseringar
Rensa alla

Står snart inte ut....


Breezy
Ämnesstartare

Har fått praktik hos ett företag inom golvläggare, men allt är inte frid och fröjd. 3 veckor har jag slitit som ett djur, alltifrån att dammsuga, städa, slipa, spackla, limma och bära tunga mattor.. Men jag får absolut inte skära mattorna.. För jag kan inte, (enligt de) De låter mig inte ens göra nånting, där står jag och glor som en idiot medans han skär mattorna, sen springer jag och hämtar resterna och slänger de. De var själva lärlingar och sen behandlar de en som en skit. Kan säga också att det bara är svenskar och inga invandrare... Jag är den enda afrikanen, rätt komiskt faktiskt. Och sen skämtar de rätt mycket också, ibland går de över gränsen, men då säger jag knappast något, för är rädd att de ska sparka mig. Går upp tidigt och har inte ens kommit försent en enda dag, sen står jag där och fryser som fan medans han lugnt kommer efter 20 minuter, fastän jag har messat han. 

Nåväl jag får nog stå ut resten av veckan, sen blir det lärling. 


   
Citera

Låter som jävliga typer men det här: 

Breezy: Och sen skämtar de rätt mycket också, ibland går de över gränsen, men då säger jag knappast något, för är rädd att de ska sparka mig.

ska du fan inte ta. skämtar de om att du är afrikan?


   
SvaraCitera
Breezy
Ämnesstartare

En dag när jag slipade golvet, snackade han med arbetsledaren och sa lite skämtsamt, svarta jobbar och vita snackar!

Det är ju så de behandlar färskingar. Sen frågar de mig, ''vill du fortfarande bli golvläggare? 


   
SvaraCitera

Välkommen till verkligheten. Bara lyda och knega på, man blir inte behandlad som en kung efter tre veckor. Möjligen tre decennier om kroppen håller så länge. Antingen visar du dem vad du går för eller så letar du upp ett nytt kneg. Låter kanske grymt men jaa så ser det ut. En dag kommer du säkert förstå. 


   
SvaraCitera

Det är inte ok hur de skämtar. Men tror ej att de menar illa utan de är nog helt enkelt socialt osmidiga, får man hoppas iaf. Att de inte låter dig skära mattor kanske beror på att det är svårt och mattorna dyra? Jag vet ingenting om golvläggning så, men det är viktigt att du lär dig nåt, även om det bara är från observation.


   
SvaraCitera

Jobbade själv som golvläggare ett tag, hade praktik och det var skit. Tycker att de anställda vad man än jobbar som behandlar än som skit när man är praktikant. Alla säger att praktik är så bra men det känns som ett usel ursäkt för att få bort oss ´nårra veckor och ändå får skolorna betalt..
   Praktiserar i en restaurang för tillfället och det ända man får göra är att baka simpla saker som negerbollar/chokladbollar, ´vikket jag inte ens utbildar mig till.. Samt stå vid deras disk hela dagarna. Shit ´vikka nödvändiga sex veckors praktik och oj vad man lärt sig.
   Men jag tycker att du ska försöka snacka med de som har hand om praktiken och se om de kan fixa en annan plats åt dig. Ju mindre ställen desto bättre tycker jag. För de ska inte behandla en lärling / praktikant på ett sånt sätt som dom gör mot dig.


   
SvaraCitera

Välkommen till byggbranschen. 

Där vi behandlas nya kasst o får slita för att visa att dom vill jobba och va kvar på företaget. Bara att vara kall ett par veckor till så skall du se att du snart får börja göra grejer. Gick två år praktik (varannan vecka) o bara städade o städade. Men kolla på mig nu? Jobbar som murare o gör inget annat. 

Lycka till!


   
SvaraCitera

Ne men hur nödvändiga var de två åren varannan vecka som du städade konstant? Kan komma på ett antal mer effektivare sätt att tillbringa två år på. Även om du i slutändan blev nöjd så skulle man kunna göra det grymt mycket bättre på annat sätt under de två åren..


   
SvaraCitera

Xuzkie:
Ne men hur nödvändiga var de två åren varannan vecka som du städade konstant? Kan komma på ett antal mer effektivare sätt att tillbringa två år på. Även om du i slutändan blev nöjd så skulle man kunna göra det grymt mycket bättre på annat sätt under de två åren..

Nödvändiga? Absolut inte. Men det visar exakt vad företagen och arbetarna vill se. Att du gör skiten o håller käften, klagar inte för fem öre. Ledde mig och vad jag har hört från alla jag jobbat med (snickare, målare osv osv) till en anställning. Man måste gå den hårda skolan ibland för att få det skönt sen. 


   
SvaraCitera

Ha! Knappast. Tycker jag inte. Kanske passar för vissa men jag föredrar den "förnuftiga stigen" som är lättare, roligare, effektivare, lärdomsfullare...
   Grattis till jobbet förresten Glad.


   
SvaraCitera

Prata med din chef, en bra sak att börja med. 

Om det ej funkar så anmäl ditt företag. 


   
SvaraCitera

Ja mannen, som Torsken ovan så tycks det att du ska snacka med de som har hand om placet. Det ska bli förändringar.


   
SvaraCitera

Svår situation när en är i beroendeställning. Blir arg.


   
SvaraCitera
Breezy
Ämnesstartare

Chefen frågade om jag ville fortsätta.

 ÄNTLIGEN! 

Nu till frågan om någon har aktivitetsstöd från fk blir man återbetalningsskyldig, då jag får pengar lön, även om lönen inte är så mycket! Hörde på byn att det blir 65% eller 70% men vettefan om jag ska säga till fk?


   
SvaraCitera